INFÓ: +36 27 502-505 | info@iwi.hu
Bejelentkezés E-learning Programnaptár Keresés
Facebook
Blog
Youtube

Megújult Gyermekfitnesz képzésünk!

2017.04.07.

Az elmúlt években nagy népszerűséggel futott Gyermekfitnesz tanfolyamunk tematikáját felfrissítve, gyermekaerobik modullal kiegészítve jelenik meg újra képzési portfoliónkban. Idén tavasszal újra várjuk a jelentkezőket, ennek apropóján beszélgettünk Szloboda Évával, maga a képzés és iskolánk szakmai vezetőjével is!

Alapjaiban újult meg a Gyermekfitnesz – és gyermekaerobik képzés az IWI-nél.
Mi volt a motiváció és mik az újítások?

A motiváció természetesen mindig a naprakész tudás átadása a leendő oktatóknak, illetve a képzésben résztvevőknek. Ennek érdekében fejlesztjük tananyagainkat folyamatosan. Gyermekfitnesz oktatásunk kiegészült az óvodáskortól alkalmazható sportági alapozó feladatokkal és gyakorlatokkal, valamint egy - a gyerektanfolyamok időtartamát, körülbelül 8-9 hónapot felölelő - minta edzéstervvel is. Hasznos tudás ez, mellyel a tanfolyamot sikeres vizsgával záró leendő oktatók képesek lesznek az atlétika, labdajátékok, tornasportágak előkészítő mozgásait elsajátítani és megtanítani, a gyerekekkel való foglalkozásokba beépíteni.

Milyen anyagokat és ismereteket rejt az új,  két modulos rendszer?

Az oktatás során a gyermekfitnesz modulban - mely az első része a képzésnek - a gyermekfoglalkozások szervezésétől, egy adott foglalkozási nap felépítésétől a hosszabb tanfolyamok szervezésén át a gyermeksport táborokig építkezünk. Ezen túlmenően gyermek-egészségügyi ismeretekkel és elsősegéllyel, továbbá korosztályokhoz igazított mozgásfejlesztéssel is foglalkozunk. Az itt megalapozott képzésre, képességekre építve a gyermekaerobik modulrészben a zenés mozgásé a főszerep, a mozgáskoordinációt és ügyességet fejlesztjük. Szeretnénk segítséget nyújtani azoknak a leendő kollégáknak, akik a zenés gyerekfoglalkozásokat részesítik előnyben. Várjuk a zenés gyereksportban tevékenykedő edzőket, oktatókat is. Továbbá azokat is, akik már gyereksport foglalkozásokat tartanak, de szeretnének megújulni, még sikeresebbek lenni ezen a területen.

A képzés szakmai vezetőjeként mit gondolsz, mennyire népszerű irányzat ez most?

Egyre többen ismerik fel annak jelentőségét, hogy a gyerekek egészségét - mentális és pszichikai értelemben is - a mozgás pozitívan képes támogatni. Azonban erre specializálódott képzéseket, minőségi tudás átadásának lehetőségét ritkán lehet találni. Képzésünk során olyan, a gyakorlatban is megvalósítható szakmai tudást szeretnénk átadni, amellyel bátran belevághatnak a gyereksport alapjainak oktatásába a hozzánk jelentkezők.

Milyen előképzettség szükséges a tanfolyam elvégzéséhez? Kiknek ajánlod a képzést?

A tanfolyamhoz előképzettség nem szükséges, elvégzését minden, a gyerekeket szerető jelentkezőnek ajánlani tudom! Az anyukáktól a pedagógusokon át, a gyereksporttal foglalkozó edzőkig, mindenki meg fogja találni benne számítását. A képzés során segítünk abban is, hogy vállalkozási formában miként lehet gyereksport foglalkozásokat szervezni, indítani, illetve végezni. Ehhez nagy előnyt jelent a pedagógusi, sportoktatói, sportedzői vagy éppen Fitness Instruktori, Csoportos Fitness Instruktori végzettség.

JELENTKEZÉS!

Főoldal | Impresszum | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | Kapcsolat

Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-000168/2014