TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

5 tipp, hogy jól érezd magad a bőrödben idén nyáron

5 tipp, hogy jól érezd magad a bőrödben idén nyáron

Hosszú nyári napok, sok napsütés, nyaralás...Ez az évszak rengeteg örömforrást rejt, ugyanakkor a meleg időjárás miatt előkerülnek a rövid gatyák és szoknyák, pánt nélküli felsők, és a fürdőruha is. Külsőnk reális és pozitív értékelése azonban nehézséget okozhat ebben az időszakban. Kövesd ezt az öt tanácsot annak érdekében, hogy javíts az önbizalmadon idén nyáron!

1. Légy aktív!

Testünk biztosítja számunkra a mozgás, a játék, a felfedezés lehetőségét, melyek boldogabbá tesznek minket. Ne csak a külcsín miatt foglalkozz a testeddel, fókuszálj az erőre, és a szabadságra, amit biztosít neked.  Idén nyáron minden nap szakíts időt a mozgásra, legyen az egy séta...vagy valami, amiben kimagasló vagy, és ami örömmel tölt el - ez segít majd növeli az önbizalmad!

2. Légy hálás!

Könnyű beleesni abba a hibába, hogy a hiányosságainkra fókuszálunk, erősségeink helyett. Nagyban hozzájárulhatunk saját magunk szeretetéhez, ha hálásak vagyunk azért, amit testünk nap mint nap megtesz értünk, és a lehetőségekért, amit biztosít. Minden nap gondold végig, mik azok a tulajdonságok és képességek, amiket szeretsz magadban, és ne felejts el hálás lenni ezekért!

3. Figyeld a belső hangod!

A negatív gondolataink kihívás elé állítják önbizalmunkat.  Ne hasonlítsd magad másokhoz, ezáltal elkerülheted a tipikus, „kevésbé vagyok jó” érzést. Törekedj arra, hogy lecsendesítsd a negatív belső hangod, és előtérbe helyezd az önbecsülésedet erősítő gondolatokat! Ha észleled, hogy negatív gondolatod támadt, mindenképpen kövesse egy pozitív is! Ehhez meríthetsz ötletet abból, ha átgondolod, mennyi mindent képes voltál megtenni ma a testednek köszönhetően... vagy, ha gondolatban felsorolod, miért lehetsz hálás.

4. Jutalmazd magad!

Testünkkel törődni tulajdonképpen egy befektetés a jövőbeni önmagunkba. Amikor önbizalmunk megpróbáltatásokon megy át, kiemelten fontos, hogy szánjunk időt magunkra. Minden nap jutalmazd magad valamivel, ami lehet akár apróság, akár nagyobb ajándék... de fontos, hogy büszke légy magadra és javuljon az önértékelésed.

5. Iratkozz le!

A közösségi médiában számos lehetőség rejlik: meríthetünk belőle inspirációt, tanulhatunk, de kapcsolatépítésre is alkalmas. Hátulütője viszont, hogy rengeteg alkalom nyílik összehasonlítani a külsőnket másokéval. Sokan követnek fitnesz témájú oldalakat és célként tűzik ki az adott fizikumot, fittségi szintet, táplálkozási szokásokat. Ezek viszont sokszor nem reálisak, ezáltal a negatív önképet erősíthetik ahelyett, hogy a saját erősségeinkre fókuszálnánk. Nézd át, hogy milyen oldalakat követsz, és gondold végig: jól érzem magam tőle, vagy a bizonytalanságomat erősíti? Ha az utóbbi, iratkozz le róla!

 

Idén nyáron minden nap szánj időt arra, hogy értékeled a különlegességed és azt, hogy mi mindenre vagy képes. Hozd ki a maximumot a nyárból azzal, hogy törődsz magaddal, aktívan töltöd a napjaidat és olyan mozgásformát választasz, ami örömmel tölt el!

Fordította: Czakó Bettina (IWI)

Forrás: https://www.acefitness.org/education-and-resources/lifestyle/blog/7326/5-steps-to-loving-yourself-this-summer

 

 

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop