TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Boldogság trükkök, avagy hogyan javítsuk a napi hangulatunkat és érezzük jól magunkat?!

Boldogság trükkök, avagy hogyan javítsuk a napi hangulatunkat és érezzük jól magunkat?!

Bizonyára senkinek sem szokatlan, hogy időnként sajnos csökken a boldogságszintünk, hangulatunk. Egyre elfoglaltabbak vagyunk, több felelősség nehezedik a vállainkra és folyamatosan növekszik stressz szintünk is. Mielőtt ezek tudatosulnának bennünk, észre sem vesszük… de a hangulatunk szintje máris a tűréshatár alá esik... 

Ha ez neked is ismerősen hangzik, íme néhány kreatív módszer, hogy visszaszerezd a jó kedvet, jó hangulatot a mindennapjaidba. :) 

Eddz!

A testmozgás természetesen növeli a hangulatszintet azáltal, hogy felszabadítja az endorfinokat,(amelyek az agy azon vegyi anyagai, amik lehetővé teszik, hogy jól érezzük magunkat). Tehát ha azt veszed észre, hogy kezd rossz kedved lenni, menj és tegyél egy öt-tíz perces sétát, vagy végezz bármilyen könnyed testmozgást, ami jól esik.

Tápláld a tested!

Kényeztesd magad néhány finom étellel, például feketecsokival vagy fogyassz folsavban gazdag ételt, áfonyát, magnéziumban gazdag magokat, például tököt vagy napraforgómagot. Csillapítsd szomjad kamilla- vagy levendulateával. Ezekben az ételekben és italokban található tápanyagokról azt tartják, hogy kapcsolatban állnak az érzelmi egészségünkkel.

Adj magadnak megerősítést!

Ha mindennap (vagy, amikor szükségét érzed) megerősítést adsz magadnak, az segíthet a pozitív hangulat megteremtésében. Bátran keress inspirációt könyvekből, idézetekből, dalszövegekből, versekből vagy spirituális tanításokból is. Írd le az adott megerősítést, és tedd olyan helyre, ahol el tudod olvasni a nap folyamán, ez segít abban, hogy megőrizd a fókuszt.

Meditálj!

A meditációról - még ha csak öt percig is tart - kimutatták, hogy csökkenti a stresszt és javítja az ember kilátásait az életére nézve. Keress egy csendes helyet, hunyd le a szemed, összpontosíts a légzésedre, és próbáld meg kizárni a külvilág zaját. A meditáció lehetővé teszi, hogy befelé fordulj, megtaláld a békét és megerősítsd a céljaidat.

Adj hálát!

Ébredés után vagy lefekvés előtt nevezz meg három dolgot, melyekért hálás vagy. Amikor rossz passzban vagy, alkalmazd ezt a gyakorlatot, hogy átformáld a gondolkodásodat, és az energiáidat a pozitívra dolgokra összpontosítsd. Az élet pozitív aspektusainak áttekintésével megváltoztathatod a gondolkodásodat, ezáltal javíthatsz az aktuális kedély állapotodon.

Használd kevesebbszer okos eszközöd!

Dráma van a közösségi médiában, a popkultúrában és a hírekben, és sajnos nagyon könnyű belekerülni a modern világ kellemetlen  forgatagába. Ha túl sok negatív hírrel találod magad szemben az interneten, akkor tedd félre a telefonod vagy laptopod, és helyette inkább olvass vagy egyszerűen csak ülj le, és csendesítsd le az elméd. 

A közösségi média hazsnálata stimulánsként hat és tovább fokozhatja a stresszt bennünk.

Élvezd az illatokat!

A szaglás szervesen kapcsolódik a hangulathoz és az emlékezethez. Próbáld meg illatosítani a környezetedet a kedvenc illataiddal (például jázminnal, kamillával, vaníliával, citrusfélékkel, borsmentával vagy levendulával). Használj illatosítót az autóban, párologtass illóolajat a lakásban vagy gyújts illatosított gyertyát.

Menj a szabadba!

A D-vitamin hiányát, amelyet néha napfény-vitaminnak is neveznek, összekapcsolják a depresszióval és a szorongással. Igyekezz a nap folyamán többször kimenni a szabadba és töltődni a nap álltal.

Alternatív megoldásként használj napfényt vagy fényterápiát a szezonális érzelmi rendellenességek (SAD) tüneteinek leküzdésére. A fényterápia különösen hasznos lehet azok számára, akik a nap nagy részében benti helyen dolgoznak.

A boldogságunkat környezetünk, életmódbeli tényezők és viselkedési döntések is befolyásolhatják. Próbálj ki néhányat a fent említett tippekből, és növeld a jó hangulatodat a mindennapjaid során.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a szomorúságról, szorongásról vagy tartós stresszről tájékoztatni kell a kezelő orvost, abban az esetben, ha az nem múlik vagy rosszabbodik!

 

https://www.acefitness.org/education-and-resources/lifestyle/blog/7352/happiness-hacks-how-to-boost-daily-mood-and-well-being

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop