TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

7 fitnesztrend 2021-re

7 fitnesztrend 2021-re

A Corona-járvány megrázta a fitneszipart, ezért 2021-es évet elmozdította a szakosodás irányába, különös tekintettel az ügyfélkörre, például a kockázati csoportokra.

Az edzőtermeknek meg kell felelniük a magas higiéniai követelményeknek

Sokan a karantén ideje alatt is formában maradtak futással, sétával, fitnesz gyakorlatokkal melyeket önállóan végeztek vagy ingyenes digitális szolgáltatásokkal értek el.  A fitneszrajongók többsége a jövőben szeretne visszatérni az edzőterembe, de csak úgy, ha az edzés corona fertőzés kockázatmentes. A stúdió üzemeltetés alapfeltétele 2021-ben a fitneszrajongók és a klub tagjainak bizalmának visszaszerzése.

 

Egészségorientált fitneszlétesítmények

A világjárvány a korábbiaknál jóval több ember számára állította fókuszba az egészség témáját. Köztudott, hogy a fitnesz erősíti az immunrendszert. Szükség van tehát váltani az edzőteremről egészségorientált fitneszteremre. 

 

Test és elme edzés

A jóga, a mentális edzés vagy a Pilates iránya már a corona vírus felbukkanása előtt is létezett. Ezen irányok népszerűségét a világjárvány tovább fokozta. Egyre többen akarják kombinálni a fizikai edzést a mentális relaxációval. Ezt a vágyat nemcsak a munkával kapcsolatos stressz váltja ki, hanem a gyermekekkel járó megerőltető otthoni iskoláztatás vagy a pandémiával kapcsolatos pénzügyi és egészségügyi félelmek is. Ezért erősíteni kell a sport pszichológiai jótékony hatását.

 

Célcsoport-orientált edzések

A célcsoport-orientált edzés 2021-ben keresett lesz. A teljeskörű szolgáltatást nyújtó fitneszstúdiók továbbra is működni fognak, de a testre szabott ajánlatokkal rendelkező butik- és mikro stúdiók egyre több érdeklődőt vonzanak. Ezekben a nehéz időkben a specializáció anyagilag is vonzó lehet a fitneszstúdiók számára. Minél különlegesebb vagy, annál keresettebb leszel.

 

Kockázatmentes otthoni edzés

A corona kockázati csoportok és az idősek számára az egészség és a fittség ugyanolyan fontos, mint a lakosság többi részének. Az időseket olyan alapvető célcsoporttá teszi, amelyet különleges ajánlatokkal és edzési lehetőségekkel lehet elcsábítani. Ez a privát edzővel való egyéni testmozgás vagy a kis csoportokban végzett tréningek, a speciális helyiségekig és a kockázatmentes otthoni edzés digitális ajánlatáig terjedhet.

 

A Sport és a Fitness új koncepcióval jelenik meg

Ahelyett, hogy edzőterembe járna edzeni, lehetősége van otthoni edzéseszköz-segítséggel sportolni. A corona-periódus, beleértve a stúdiók bezárását, felgyorsította ennek a helyzetnek a megoldását. Számos edzéseszközöket gyártó cég váltott alternatív beltéri és kültéri ajánlatokra.

 

Online és szabadtéri edzés

A zárt fitneszstúdiók korában még több sport- és fitneszrajongó fordult az online ajánlatokhoz. A jövőben egyre népszerűbbek lesznek az online edzések is, amelyek során az edző virtuálisan tartja a kapcsolatot a tanítványokkal. Így nem szükséges konditerembe járni, akár a saját nappalinkban is szakszerű segítséggel végezhetjük a különböző kurzusokat. Ez ideális azoknak is, akik munkájuk vagy éppen kisgyerekeik miatt nem érnek rá kimozdulni.

A szabadtéri fitnesz témája éppen corona miatt válik egyre fontosabbá. Az edzés sokkal kevésbé veszélyes a szabadban, mint beltérben. Ez hozzájárulhat ahhoz, hogy egyre több eszköz és tevékenység kerül ki a szabadba az edzőtermekből.

 

Forras: Namita Nayyar -Women Fitness magazin 2020 október 15.

Polgár Zita a Pécsi Egyetem Testnevelés Tudományi és az Egészségtudományi Karán végzett és tanított. Jelenleg IFBB versenyfelkészítő edző és privát edző. Aquagimnasztika oktató, Flexi-bar és Core tréning oktató, valamint az IWI-ben gimnasztika és edzéselmélet oktató.

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop