TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Fitnesz edzők és instruktorok: a jövő szakmája?

Fitnesz edzők és instruktorok: a jövő szakmája?

Az Egyesült Államok Statisztikai Hivatala évről-évre összesíti a különféle hivatások jövedelmi lehetőségeit, a szakmák fejlődési potenciálját és minden egyéb olyan információt, ami egy új vagy első hivatás választásánál fontos szempont lehet.

Az USA-ban 2016-ban 299.200 fitnesz edző vagy instruktor munkavállalót tartottak nyilván. A várakozások szerint 2026-ra kb. harmincezerrel többen lesznek, ugyanis a szakma a 7%-os piaci átlagnál várhatóan gyorsabban növekszik majd. A növekedés hátterében a kormányzat, valamint az üzleti szféra azon szereplői állnak, akik felismerték, hogy a munkavállalóknak biztosított egészség és fitnesz programok, valamint a fitnesz szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása kiváló ösztönzőként működnek. 

A közel 300.000 munkavállaló 59%-át fitnesz- és sportközpontok foglalkoztatják, 11%-uk társadalmi szervezetek alkalmazásában áll, szintén 11% önállóan dolgozik, 5% tevékenykedik állami, helyi vagy magán oktatási intézményekben, 4% pedig a kormányzattól kapja a fizetését.

A trénerek és instruktorok 2017-es átlagos éves jövedelme 39.210 dollár, aktuális árfolyamon kb. 11.000.000 forintnak felelt meg. Az átlagos órabér 18,85 dollár, azaz 5.278 forint volt. 

És milyen személyes/üzleti készségekre van szükség ahhoz az USA-ban (vagy itthon), hogy valaki fitnesz edzővé váljon?

  • Magas szintű ügyfélorientáció. Az edző feladatai közé tartozik saját szolgáltatásainak értékesítése, azok vonzóvá tétele a potenciális kliensek számára. 
  • Kommunikációs készségek. Az edzőnek képesnek kell lenni a legkülönfélébb vendégekkel is megtalálni a közös hangot.
  • Meghallgatási képesség. Ahhoz, hogy az edzés valóban a vendég igényeiről szóljon és az ő fejlődését szolgálja, az edzőnek kiváló hallgatóságként (is) kell szolgálnia.
  • Motivációs készségek. Ahhoz, hogy vendégek kitartsanak céljaik mellett, a legkülönfélébb módokon kell motiválni őket. Bár mindannyian hasonló motiváltsági és motiválatlansági állapotokon mennek keresztül, az egyéni különbségek kezelése magas elvárásokat állít az edzők elé.
  • Problémamegoldó készségek. A vendégek eltérő egészségi és fittségi állapota egyéni megoldásokat követel meg az edzőktől.

És természetesen fittségre. Hiszen az edző szerepmodellként szolgál vendége számára!

Ezen készségek fejlesztése hangsúlyos részét képezi az IWI Fitness Instruktor, illetve Személyi edző képzéseinek.
Csatlakozz Magyarország elsőszámú fitnesziskolájához és tanulj a legjobbaktól, hogy a legjobb lehess!

Írta: Csillag Zoltán
business és management coach, trainer, tanácsadó

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop