TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Kezdő edzőtermi kisokos - 3. rész

Kezdő edzőtermi kisokos - 3. rész

Elkezdted az edzőtermi edzéseket, vagy esetleg sikerült személyi edzőt választanod, akkor itt az ideje átgondolni, mi minden befolyásolja még az edzéseid eredményességét és a céljaid elérését. Ha jó személyi edzőt választottál, akkor biztosan kaptál egy étrendet is, és sokat magyarázott arról, milyen tápanyagokat érdemes fogyasztani, hányszor étkezz egy nap, miket kerülj, mire figyelj oda.

Ha edző nélkül kezdtél neki az edzéseknek, akkor viszont én fogom Neked elárulni, hogy a mozgás bizony nem mindegy, ha egészségről vagy fogyásról/tömegnövelésről van szó. Sőt, kifejezetten fontos ezek után, hogy mindabból az üzemanyagból fogsz épülni, fejlődni vagy ezek segítségével fogyni, amiket elfogyasztasz. Nem mindegy tehát, hogy mit eszel, milyen minőségben és mennyiségben.

A lépéseket persze fontos, hogy fokozatosan tedd meg, tehát kis változtatásokkal szoktasd a szervezetedet az új, egészségesebb életvitelhez. Az izomzatod fejlődésének fontos, hogy megfelelő mennyiségben fogyassz fehérjét, tehát ezt célszerű megemelni. Így fogyassz több húst, lehetőleg sovány húsokat, tojást, sovány tejtermékeket. A finomított, feldolgozott, készen kapható ételek mennyiségét csökkentsd, amennyire csak tudod. Idetartoznak a péksütemények is, de pl. A liszt, cukor és minden ezekből készülő étel. A legjobb az, ha maximum hétvégén egy alkalommal fogyasztasz ilyesmit. De ha ezt nehéz megállni, akkor csökkentsd először 1 nappal, aztán 2 nappal és így tovább. Célszerű a telített zsírokat is elkerülni, amik a vörös húsokban, tejtermékekben vannak, de pl azt tartalmaz a csoki is, így ezek mennyiségét is jelentősen csökkenteni célszerű. A vörös, zsírosabb húsokból is heti max 2-3 alkalommal fogyassz, a többi legyen inkább soványabb hús, pl szárnyas. A megfelelő telítetlen zsírbevitel érdekében egy héten kb. 2 alkalommal fogyassz tengeri halat pl, de pótolhatod táplálék-kiegészítőből is, pl Omega 3 kapszulából.

Étkezz napi 3-4 alkalommal. Ha köztük megéheznél, akkor fogyassz el egy fehérje szeletet, vagy valamilyen egészséges rágcsát egyél, pl. Répa karikákat vagy salátát.

Fontos a folyadékbevitel is, ugyanakkor az sem mindegy, hogy mi! A gyümölcslevek rengeteg cukrot és kalóriát tartalmaznak, ugyanígy a cukros üdítők is, így ezeket kerülni érdemes, mert felesleges, üres kalória bevitelt jelentenek. Hasznosabb tiszta vizet, ásványvizet fogyasztani, esetleg teát. Kávét is lehet napi 2-3 csészével fogyasztani, de vedd figyelembe, hogy ha tejjel iszod, az sem túl hasznos kalória.

Hogyan építsd fel a napi kalória beviteled az induláskor?

  • Reggeli: Teljes kiőrlésű bagettből szendvics, sok hússal, sovány sajttal, salátával, paradicsommal, uborkával
  • Ebéd: Rizs, sovány hús, pl csirkemell, zöldséggel vagy salátával
  • Edzés után: fehérje turmix vagy fehérje szelet
  • Vacsora: tonhal saláta natúr joghurttal teljes kiőrlésű pékáruval (pár falattal)

Táplálék-kiegészítőkből alapvetően egy multivitamint és egy fehérje turmix port ajánlunk, amit később bővíthetsz kreatinnal, aminosavakkal, zsírégetőkkel stb. A célodnak megfelelően!

Kezdő vagy és úgy érzed szükséged van átfogó, alapozó ismeretekre az induláshoz? Mi nem csak oktatókat képzünk! Nézz szét honlapunk Önképzés menüpontjában! 

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop