TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Mozgás indul! 7 tipp az edzőtermi tréningekhez...

Mozgás indul! 7 tipp az edzőtermi tréningekhez...

Sok esetben hosszú tervezgetés eredménye, hogy eljussunk egy edzőterembe és végre belemerüljünk a mozgás világába. A sűrű hétköznapok gyakran gördítenek elénk akadályokat, de akiben legbelül tényleg ott az igény, hogy változtasson és szeretne egészséges és fitt lenni, az nem kerülheti el végzetét. Ha teljesen kezdők vagyunk érdemes körül nézni a mozgás piacán és esetleg több olyan edzésformát is kipróbálni, ami szimpatikusnak tűnik. A választás nyilván nem egy életre szól, de minél több örömünket leljük abban, amit csinálunk - annál könnyeben jönnek majd a kívánt eredmények is.

Mi az amire mindenképpen figyeljünk, ha elkezdünk edzeni?

  1. Fő a fokozatosság. Legyünk teljesen kezdők, vagy akár újrakezdők, ne csapjunk a közepébe! Az elején edzünk rövidebben, viszont, hogy bele lendüljünk fő a rendszeresség, tehát ne menjünk 2-3 alkalom alá hetente.

  2. Minden edzést kezdjünk bemelegítéssel. Segít a pszichés ráhangolódásban, hogy tényleg megérkezzünk fejben is.  Csökkenti a sérülésveszélyt és felkészíti szervezetünket egy fokozottabb igénybevételre.

  3. Regenerálódjunk! Nem csak az lesz fontos, hogy optimális edzésinger érje izomzatunkat, hanem, hogy megfelelő pihenést is biztosítsunk nekik. Ezeket ideálisan programozva növelhetjük igazán teljesítő képességünket.

  4. Végezz egész testet átmozgató edzéseket. Az elején az lesz a fő cél, hogy felébresszük az eddig „szunnyadó” izmainkat, ezért próbáljunk olyan tréningeket végezni melyben minden izomcsoportot ér majd terhelés. 

  5. Haladjunk lépésről lépésre, kezdjünk egyszerűbben kivitelezhető feladatokkal. Hagyjuk meg magunknak a siker élményét azzal, hogy az alapoktól indulunk, és először azokat sajátítjuk el magabiztosan. Remek példa lehet erre, egy fekvőtámasz vagy annak könnyített végrehajtási módjai, akár egy melltől nyomás gépen gyakorlat.

  6. Edzésterv. Ha megfelelő eredményeket szeretnél elérni, tervezz, így a progresszív fejlődés útjára léphetsz.

  7. Edzés végi levezetés. A bemelegítés és az edzés fő része után következzen a levezetés. Erre is szánj megfelelő mennyiségű időt. Ebbe a részbe jöhetnek a levezető kardiók és a nyújtások is.

Légy tudatos amennyire csak tudsz. Az elszántság és kitartás mellett ez fog legtöbbet segíteni abban, hogy hosszú távon fentartható sikereket érj el és igazán élvezd is az edzéseidet.  

Írta: Újvári László

 

 

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop