TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Válaszd az IWI súlyemelő – erőemelő workshopját!

Válaszd az IWI súlyemelő – erőemelő workshopját!

Ez valóban egyszerűnek hangzik. Kissé alaposabban szemlélve azonban a gyakorlatok - a szakzsargonban fogásnemek - mozgásanyagát, könnyen ráeszmélhetünk, hogy a fogások sikeres teljesítéshez valójában a sportolói felkészülés csúcsára kell eljutnunk.

Image

A súlyterhelés fej fölé juttatásának alapjait az ízületi stabilitás és mobilitás megfelelően alakított struktúráltsága adja. Ezen alapok megléte után szükséges az izomrendszer megfelelő felkészítése, mind az erőállóképesség, a hipertrófia és a maximális erő szempontjából, azonban mindezen képességek birtokában még mindig nem értünk fel a csúcsra, hiszen a súlyemelő sportolónak szüksége van a dinamikára, robbanékonyságra is a sikeres teljesítés érdekében.

A fentiek alapján gyönyörűen kirajzolódik az az OPT Modell, mely a sikeres sportolói felkészítés összes szükséges fázisát leírja:

Image

Jól láthatjuk, hogy mivel a súlyemelő fogások gyakorlása végig vezet a teljes OPT modellen, az összes kondicionális és koordinációs képességet fejleszti. Ennél fogva a súlyemelő fogások edzéstervbe illesztéséből szinte bármely sportág sportolói profitálhatnak.

Viszont éppen a helyes kivitelezés összetettségéből adódik, hogy a látszólag egyszerű gyakorlatok edzéstervbe illesztéséhez megfelelő alapozás szükséges. A stabilizálás és mobilizálás után az egyes fogások részmozdulatainak tökéletes berögzítésére van szükség annak érdekében, hogy a sportoló eljusson az egyes gyakorlatok teljes mozgástartományban történő valóban robbanékony kivitelezéséig.

Ebben segít az IWI súlyemelő – erőemelő workshopja, mely továbbképzés szintekre bontva vezeti be az érdeklődőt a súlyemelő – erőemelő fogások tökéletes kivitelezésének rejtelmeibe.

A képzés során a résztvevők megismerkednek a súlyemelő - erőemelő sportág elméleti alapjaival, eszközeivel, gyakorlataival, a mozgásanyag fitnesztermi használatával, megjelenésével az edzőtermi edzésben.

Az elméleti fogalmak tisztázása és az alapok lefektetése mellett a résztvevők megismerhetik a súlyemelő versenyek kulisszatitkait is, hiszen a képzés vezetője Bakó Attila jelenleg is aktív súlyemelő versenyző, 8 szoros masters magyar bajnok, Európa bajnoki ezüstérmes.

Az Attila által kidolgozott elméleti és gyakorlati tananyag az OPT modell mentén segíti a súlyemelő gyakorlatok elsajátítását, mely gyakorlatok előnyeit az élsportolók mellett az amatőr sportolók is élvezhetik.

Legyen sportáguk akár a manapság egyre divatosabb akadályfutás vagy crossfit, de nem csak az elsősorban robbanékonyságot és dinamikát igénylő sportok, hanem akár a testépítés és alakformálás szerelmesei is profitálhatnak az olimpiai súlyemelő gyakorlatok mozgásanyagának rendszeres gyakorlásából.

Image

„Mi vezérelt a workshop (rendszer) összeállításában?

Azért alakítottam ki ezt a képzési rendszert, mert a súlyzós sportokban eltöltött 40 évem alatt, melyből 25 éve már edzések, képzések tartásával is foglalkozom azt láttam, hogy nincs, egy egységes rendszer a súlyzós sportokban melyre a sportolok, edzők támaszkodni tudnának edzésük, munkájuk során. A célom az volt, hogy egy képzési rendszerbe foglaljam össze a súlyzós sportok gyakorlásában és oktatásában megszerzett tapasztalatomat. A képzések 100% ig gyakorlat orientáltak, ahhoz, hogy az itt szerzet tudást be tud építeni a saját vagy klienseid edzésébe az elméleti ismereteket valamely edzőképző intézménybe célszerű megszerezned."

Várunk benneteket továbbképzésünkön melynek részletes leírását az alábbi linken találjátok:

https://iwi.hu/tovabbkepzesek/iwi-tovabbkepzesek/sulyemelo-eroemelo-gyakorlatok-a-fitneszben-level

Még nem ismered Bakó Attilát? 

12 évesen talált rá a súlyemelésre,amit 10 éven keresztül versenyszerűen űzött. Ezek alatt az évek alatt sikerült korosztályos magyar bajnoki és csapatbajnoki helyezéseket elérnie.  Ezután a küzdősportok és a harcművészetek, ezen belül is az AIKIDO mellett tette le vokást(melyben 1 KYU-ig, barna öv). A harcművészetekben szerzet ismereteit később a munkája során is sikerült kamatoztatnia, mivel közel 20 éven át a rendőrség különböző egységeinél szolgált mint kiképző. A súlyzós sportoktól ezen időszak alatt sem szakadt el teljesen, mindig az edzései részét képezték a súlyzós gyakorlatok.  2006- ban megismerkedett a CROSSFIT-tel melynek szerves részét képzik az olimpiai súlyemelés gyakorlatai így edzéseiben visszatért az első nagy szerelméhez. Először csak Crossfit versenyeken indult, majd 2010 töl igazolt versenyzőként itthon és külföldön is részt vesz súlyemelő versenyeken. Az IWI-nél 2017 óta oktat az erőnléti edzői képzésben a súlyemelést.

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop