TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Ha tavasz, ha ősz, akkor túrázás

Ha tavasz, ha ősz, akkor túrázás

A túrázásnak igenis jelentős sportértéke van, főleg, ha nehezebb terepet választasz, meredekebb emelkedővel, hosszabb távval. A szintkülönbség legyőzése komoly izommunka, amely megdolgoztatja a vádli, a comb és a farizmokat is! Meg fogsz lepődni, hogy akkor is érhet némi izomlázas meglepetés, ha egyébként a teremben edzettnek számítasz!

Ha mozgásról és sportról van szó, ne mindig csak az jusson az eszedbe, hogy lemész a terembe, vagy kimész futni, vagy bringázni, hanem az is, hogy felhúzod a túrabakancsot és kellemes tempóban sétálsz egy jót az ébredő természet, vagy az őszi erdők csodaszép világában. Ezek az időszakok ráadásul éppen megfelelő évszakok mindehhez, hiszen nincs túlzottan meleg, de nagyon hideg sem, így kellemesen igénybe vesz minket a kinti mozgás kellemetlen izzadás vagy fázás nélkül! Viszont a szélsőséges időjárási lehetőségekre sem árt felkészülni. Szerencsére ma már elég jó időjárás jelentő oldalak vannak, amikkel napokkal előre láthatod, hogyan is érdemes készülni a megtervezett túrára!

Magyarország ráadásul nagyon gazdag túraútvonalakban, látványos, gyönyörű hegyeken-völgyeken keresztül lehet gyalogolni az egész országot. Választhatsz könnyebb vagy nehezebb terepeket, látványosabb vagy egyszerűbb útvonalakat, hosszabbakat, rövidebbeket. Érdemes utánanézni, hogy hol vannak pl. Tanösvények, ahol akár kocogva is végig mehetsz, miközben a táblákat elolvasva sok új információra bukkanhatsz. Nem is gondolnád, hogy még Budapest környékén is mennyi rövidebb-hosszabb tanösvény van, akár akkor is, ha csak egy hétköznap délutánra-estére keresel rövid elfoglaltságot, akár egyedül, akár társakkal, barátokkal.

A túrázásnak igenis jelentős sportértéke van, főleg, ha nehezebb terepet választasz, meredekebb emelkedővel, hosszabb távval. A szintkülönbség legyőzése komoly izommunka, amely megdolgoztatja a vádli, a comb és a farizmokat is! Meg fogsz lepődni, hogy akkor is érhet némi izomlázas meglepetés, ha egyébként a teremben edzettnek számítasz!

A természetben ráadásul feltöltődünk friss levegővel, látnivalóval, élményekkel, beszélgetésekkel, valódi virtuális detoxikálásban van részünk, ha képesek vagyunk az Internettől megszabadulni erre az időre! Próbáld ki, felemelő élmény elszakadni a virtuális világtól!

Mire van szükség a túrázáshoz?

  • Egy jó túracipő vagy túrabakancs - a lényeg, hogy ne csússzon, kényelmes legyen és stabil
  • Réteges öltözködés - főleg ősszel fontos felkészülni hidegre, melegre, esőre, szélre. Gondolj arra is, hogy a zokni egy már bejáratott kényelmes darab legyen. A ruhákat tudd kicsire összehajtani. Persze az időjárást előre felmérve könnyebb felkészülni a ruha tekintetében
  • Hátizsák - 20-30 literes elég egy pár órás túrához
  • Folyadék -1,5-2 liter elég egy pár órás túrához
  • Étel - nem romlandó szendvics, zabszelet, protein szelet, diófélék, magvak praktikusak, kis helyet foglalnak
  • Térkép (vagy gps a telefonon is tökéletes)
  • Zseblámpa, bicska – mindig jó, ha van
  • Pénz, kulcsok

Ha a magyarországi terep már nem nyújt elég kihívást, akkor érdemes a környező országokban körülnézni. Szlovákiában és Ausztriában is van rengeteg jó túra útvonal, ott már nagyobb emelkedőkkel is. Magyarországon is elérhető a via ferrata, vagyis kiépített utas hegymászás, kezdőknek és haladóknak is remek terepekkel, ha még több kihívásra és a felsőtest átmozgatására is vágysz, és persze, ha nem vagy szédülős! Ehhez felszerelés is szükséges, az Interneten minden fontos információt megtalálsz. A legnépszerűbb pályák Tatabányán és a Cseszneki várnál találhatók.

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop