TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Milyen vizet fogyasszunk sportoláskor?

Milyen vizet fogyasszunk sportoláskor?

Ha szeretnénk leegyszerűsíteni a választ, akkor elég lenne annyit mondanunk, hogy bármilyent, hiszen az a legfontosabb, hogy sportoláskor vízzel oltsd a szomjad, és lehetőleg intenzitástól függően 1-2 litert fogyassz el sportolás alatt és utána. Azonban a víznek is vannak árnyalatai, ezért nem mindegy az sem, hogy milyen vizet fogyasztasz.

Mondj nemet a palackozott vizekre!

Sportoláskor talán a legegyszerűbb választás a fél literes palackozott víz lenne, ami könnyen befér a táskába, vagy épp az edzőtermek recepcióján is meg lehet vásárolni. De belegondoltál már abba, hogy ezzel a könnyű megoldással mennyire megterheled az így is gyengélkedő természeti környeztet, és nem mellékesen a pénztárcádat is? 

Ha napi 2 liter vizet fél literes palackokban vásárolsz meg, az azt jelenti, hogy havonta 120 db palack kerül a szemétbe. Ha egymás mögé teszed a palackokat, akkor 30 méter hosszú műanyag sort kapsz, ami annyi, mint egy kosárpálya hosszabbik oldala. Ráadásul ezeket hiába teszed szelektív gyűjtőbe, mert a szelektíven gyűjtött hulladékoknak is mindössze kb. 10%*-a kerül valóban újra hasznosításra, tehát a 120 műanyag palackból 108 darabbal a természeti környezetben végezheti.

Szerezz be egy strapabíró kulacsot!

Ha a saját egészsége mellett a környezetet is szeretnéd óvni, szerezz be egy-két kulacsot, amit akár otthon, akár a munkahelyeden fel tudsz tölteni vízzel, és tudod magaddal vinni bármerre is jársz, bármit is sportolsz. Ezzel nem kerül fölösleges egyszerhasználatos műanyaghulladék a természetbe, és neked sem kell a boltból a vizet cipelni.

Mi kerüljön a kulacsba?

A csapvíz az utóbbi pár évben szinte szitokszó lett, pedig Magyarországon a vezetékes víz az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer, és az ország legnagyobb területén jó vagy kiváló minőségű. Ennek ellenére nagyon sokan ódzkodnak tőle, mert vagy nem szeretik a szagát és a klóros ízét, vagy félnek a benne lévő szilárd vagy oldott szennyeződésektől, mint a például a mikro műanyagoktól vagy a nehézfémektől.

A fentiek miatt fordulnak nagyon sokan a palackozott vizek felé, mert biztonságosabbnak és finomabbnak tűnnek, pedig van alternatív megoldás is, amellyel lényegesebben zöldebben, mégis ízletes, szennyeződésektől mentes vízhez juthatunk.

Az olyan modern vízszűrő megoldások, amelyeket a BWT is kínál - legyen szó vízszűrő kancsóról, vagy szemet gyönyörködtető komplex konyhai víztisztítós csaptelepről-, a csapvizet ízletes és friss Magnesium Mineralised vízzé varázsolják. 

 

Miért jó, ha szűrt vizet fogyasztunk?

A BWT Magnesium Mineralized vízszűrői 5 lépcsőben szűrik meg a vezetékes vizet, eltávolítva belőle az íz és szagrontó anyagokat, a lebegő szilárd szennyeződéseket, valamint a nehézfémek mennyiségét is jelentősen csökkentik. Ha ez még nem lenne elég, a szabadalmaztatott Magnesium Mineralizer technológiának köszönhetően a szűrés során magnézium* is kerül a szűrt vízbe. A magnéziumról köztudott hogy az izom és idegrendszer megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen, azonban arról már kevesebb tudják hogy hozzájárulhat, hogy a víz íze finom, zamatos ízű legyen.

Ráadásul a BWT vízszűrői csak kis mértékben változtatják meg a csapvíz alapvető összetételét, így minden értékes nyomelem és ásványi anyag benne marad, amelyek szintén nélkülözhetetlenek az egészségünkhöz.  

* 2,5 liter, átlagos, 17 német keménységű víz esetén a hozzáadott magnézium mennyisége megközelítőleg 60 mg, ami az ajánlott napi magnéziumbevitel akár 20%-a is lehet. (a WHO 300 mg magnézium / nap előírását figyelembe véve).

Tudtad? Az IWI Életmód Navigátor program résztvevőit kupontárral ajándékozzuk meg. A kuponnal, a BWT egyes termékei 20-40% kedvezménnyel be tudod szerezni!

 

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop