TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Sporttáplálkozás a maximális teljesítményhez

Sporttáplálkozás a maximális teljesítményhez

Sporttáplálkozás a maximális teljesítményhez - Táplálkozási kézikönyv sportolóknak

"A táplálkozás adja az üzemanyagot a szervezetnek a működéshez. Ahhoz, hogy jól működjön, energikusak legyünk, ki tudjuk hozni magunkból a maximumot, mind szellemileg, mind a sport esetén kell a jó üzemanyag. Már csak az a kérdés mi is ez? Nemcsak óriási mennyiségű könyv és cikk található a témában, de sokszor egymással ellentétes információkkal. 

A Sporttáplálkozás a maximális teljesítményhez című könyvemmel pont ez volt a célom, hogy az alapoktól felépítve egy használható rendszert adjak az emberek kezébe. Egyéniek vagyunk, egyéni munkarenddel, életmóddal, edzés időpontokkal, típusokkal. nem lehet azt mondani, mindenkinek, hogy 3 órával edzés előtt grill csirke a legjobb kölessel vagy rizzsel és párolt zöldséggel. De hogyan is érdemes nekivágni. Az első lépés elkezdjük figyelni, mit és mennyit eszünk, azaz vezetünk egy táplálkozási naplót. Ez eredményezte a jelenlegi testösszetételt, állapotot, az edzésteljesítményt stb. Mindig ennek kell lennie a kiindulási alapnak, azaz eddig milyen alapanyagokat és mennyi kalóriát és makrotápanyagokat ettél. Ennek a megreformálása, átalakítása a következő lépés. Figyeljük a mérleget, testösszetételt, centiket és az energikusságot és a teljesítményt. A változások függvényében lehet finomítani az étkezéseket. 

Nagyon fontos, hogy ne kezdj bele alapanyagcsere alatti kalóriatartalmú étrendbe és nagyon figyelj a változatosságra. A cél egy hosszútávon tartható étkezési rend kialakítása legyen. Akkor vagy a leghatékonyabb, ha egy egyénre szabott, szakember által beállított étkezési tervet követsz, hisz egyéniek vagyunk és eltérően reagálunk az élelmiszerekre, ételekre, más az életmódunk, anyagcserénk és a célunk is. "

Silye Gabriella Sporttáplálkozás a maximális teljesítményhez - Táplálkozási kézikönyv sportolóknak című könyve az IWI Életmód Navigátor program résztvevői számára 15% kedvezménnyel vásárolható meg.

 

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop