TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Nagyobb és nemzetközibb: A FIBO folyamatos sikere

Nagyobb és nemzetközibb: A FIBO folyamatos sikere

A FIBO - a rövidítés az egész iparág és a szakma jelenlegi fitness-boomját jelöli -  a világ legnagyobb fitness, wellness és egészségfejlesztési szakkiállítása folytatta sikertörténetét és új rekordokat állított fel a hétvégén: még több kiállító, még több nemzetközi szereplő, és több mint 143 000 látogató.

Összesen 1133 kiállító (mely az előző évhez képest 11%-os növekedést jelent, ugyanis tavaly 1.019 kiállító vett részt az eseményen) mutatta be az aktuális trendeket és újításokat, több mint 160.000 m² alapterületen. 

A 143.000 látogatóval, köztük 83.500 kereskedelmi látogatóval a FIBO szombaton teltházzal futott!

Gyorsított növekedés

"Az elmúlt évben azt gondoltuk, hogy ennél nagyobb számokat hozni aligha lehetséges. De most már látjuk, hogy mégis. A kiállítók számának növekedése tovább gyorsult, plusz 6 százalékról 11 százalékra." - mondta Hans-Joachim Erbel, a Reed Exhibitions Deutschland szervezője. 

Az 1.133 kiállítóból összesen 633 érkezett Németországból, így mégtöbb nemzetközi kiállítóval találkozhattak a látogatók ezen a frenetikus rendezvényen, melyet 1985-ben szerveztek meg először. A kiállítók között a fitness ipar legnagyobbjai is megtalálhatóak voltak - Németország, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Olaszország, Hollandia, Spanyolország, Lengyelország és Kína is részt vett az eseményen.

Nemzetközi kereskedelmi látogatók - 121 országból

Ugyanez a kép tükröződik a kereskedelmi látogatóknál is, ugyanis a világ legnagyobb iparági rendezvénye is sikerrel növelte elérését. Dél-Afrika, Amerika, Brazília, Japán, Thaiföld, Ausztrália, illetve természetesen Európa is képviseltette magát, összesen 121 nemzet.

"A FIBO, mint a világ legfontosabb iparági eseményének jelentősége évről évre növekszik, és egyre nagyobb nemzetközi körökben is. A Kölnben megjelenő nemzetek lenyűgözőek "- mondta Silke Frank, FIBO igazgató.

5. alkalommal került megrendezésre az Európai Egészségügyi és Fitnesz Fórum (EHFF), egy olyan gazdasági fórum, amely összehozza a fitneszipar globális döntéshozóit, köztük a világ piacvezető cégeinek vezérigazgatóit, a fitneszberendezések gyártóit és a nagy nemzetközi stúdió-üzemeltetőket is.  A megnövekedett érdeklődés meghozta gyümölcsét, az Európa EuropeActive szervezet által szervezett rendezvényt 400 konferencia résztvevővel bonyolították le.

Európai iparági értékesítés  - 26,6 milliárd euró

A teljes piaci helyzet továbbra is pozitív irányba fejlődik. Az iparági eladások 26,6 milliárd euróra nőttek (+1,9 százalékkal az előző évhez képest), ezzel Európa megelőzte az Egyesült Államokat (24,9 milliárd euró) a világ legnagyobb fitneszpiacának ranglistáján.
Ma közel 60 millió ember tagja Európában egy fitnesz stúdiónak, ez 3,9 százalékkal több, mint tavaly. Ezek a "European Health & Fitness Market Report 2018" megállapításai, amelyeket a hagyományokhoz híven a EuropeActive és a Deloitte mutatott be az EHFF-en.

Németország - a legnagyobb európai piac

Az edzőtermi tagok száma Németországban ismét emelkedett. Összesen 10,61 millió ember (előző év: 10.08 millió) tagja a közel 9.000 fitnesz stúdió egyikének. Más szóval, nyolc német közül egy biztosan jár fitneszterembe. A Deloitte előrejelzése szerint pedig 2025-re ez a szám várhatóan 14 millióra nő, mely a teljes népesség 17 százalékát teszi majd ki.

Decemberben debütál a FIBO USA

Decemberben a FIBO Orlandóban is megrendezésre kerül.

"A FIBO USA megrendezésével a fitness iparág egyik legfontosabb régiójának középpontjában segítséget tudunk biztosítani a nemzetközi cégeknek az amerikai piacra lépésre!" - mondta Hans-Joachim Erbel. A FIBO USA december 6-8-ig kerül megrendezésre Orlandóban (Floroda) az Orange County Convention Center-ben.

A következő európai FIBO-ra pedig most egy évet várni kell Kölnben...de 2019. április 4-től 7-ig újra várja majd a fitnesz szakma elitjét ez a remek rendezvény.
Mi ott leszünk! ..és Te?

Nézz bele a rendezvényen készült fotókba itt!

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop