TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

A böjtről orvosi szemmel - 2. rész

A böjtről orvosi szemmel - 2. rész

Milyen élettani hatásai vannak a böjtnek? Hogyan reagál a szervezet az időszakos és a folyamatos kalória megvonásra? Mire jó a böjt és mik az ellenjavallatok? Nézd meg kis videóinkat, melyekben Dr. Bajnok Éva endokrinológus, obezitológus szakorvos mondja el közérthetően a legfontosabb tudnivalókat!

A böjtöknek számos változata van, de három fő típusát különböztethetjük meg: kalóriakorlátozás, tápanyagkorlátozás és szezonális étkezés.

Bár a böjt olykor kihívást jelenthet és néhány kellemetlenséggel járhat, számos előnnyel is kecsegtet.

A böjt nem fogyókúra, nem jobb, mint a hagyományos kalóriacskökkentett étrend, de ugyanúgy tud segíteni a fogyásban.

A néhány napos böjt valószínűleg nem árt meg a legtöbb egészséges embernek, de vannak, akiknek nem javasolt.

Mielőtt diétába kezdesz, különösen olyanba, amely böjtöléssel jár, kérdezd meg orvosod, hogy ez jó választás-e számodra!

Mi a böjt eredete? Mit is jelent pontosan? Milyen élettani hatása van szervezetünkre?

A videósorozat első részét ITT tekintheted meg.

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop