TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

A legjobb szénhidrát források testépítőknek

A legjobb szénhidrát források testépítőknek

Bár a címben az szerepel, hogy “legjobb”, mégis azt kell mondanom, nehéz kiemelni a top szénhidrátforrásokat, hiszen megannyi lehetőség van, más-más előnyökkel. Talán az alábbiak a legjobbak közül azok, amelyek ár-érték arányban megérik és népszerűek, finomak, kedveltek is! 

A szénhidrátok a három makronutriens között szerepelnek. Energizálnak főként, a felesleges mennyiség pedig testzsírként tárolódik. Mind az izmok, mind az agy energiaellátásáért felelősek. Vannak hasznos és kevésbé hasznos szénhidrát források. A haszontalanabbak azok, amik inkább terhelik a szervezetet, semmint lenne bármi előnyük eltekintve az élménytől, amit a fogyasztásuk ad, ilyenek pl. a cukros üdítő, jégkrém, cukor stb. A hasznos szénhidrátforrások lassabban emésztődnek, mint pl. a zabpehely, édesburgonya stb. Nézzük meg a legnépszerűbb hasznos szénhidrátforrásokat.

Reggeli gabona

Magas kalória tartalmú szénhidrátforrás, ugyanakkor rostban gazdag, ami lassítja a felszívódását. Nemcsak reggel, napközben is fogyasztható szénhidrátforrásként. Nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthető, hiszen csupán tejjel vagy vízzel és fehérje turmix porral és/vagy gyümölcsökkel szükséges elkeverni a fogyasztáshoz. 

Zabpehely

A kutatások azt mutatták ki, hogy akik rendszeresen zabpelyhet fogyasztanak reggelire, kevesebb eséllyel híznak el. Az oldódó rost tartalma zselészerű anyaggá válik az emésztőrendszerben, így jóllakottnak érzed magadat tőle. Ez a zselé állag segít a rossz koleszterin felszívódásának meggátlásában. Remekül energizál és finom, változatos ételek készíthetők belőle. A reformkonyha panírként is használja, de rengeteg egészségtelen étel elkészíthető zabpehely segítségével egészséges formában! 

Édesburgonya

Nagyon kedvelt szénhidrátforrás a testépítők körében. Remek energiaforrás. Kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos burgonya, ugyanakkor több rostot és több vitamint. Glikémiás indexe vagyis az, hogy szénhidráttartalma milyen gyorsan szívódik fel és mennyire emeli meg a vérben a vércukorszintet, majd az inzulin szintet, alacsonyabb, mint a hagyományos burgonyáé. 

Barna rizs

A rizs egy viszonylag olcsó, könnyen elkészíthető gazdag szénhidrátforrás. Lassabb felszívódású, mint a fehér rizs, tápanyagokban gazdag, hiszen tartalmazza a rostban és vitaminokban gazdag külső héjat, szemben a fehér rizzsel. Hasonlóan jó választás a basmati rizs is. 

Tészta

A szénhidrát bevitel növeléséhez remekül hozzájárul a tészta is, főleg a durum és a teljes kiőrlésű verzió ajánlott. Akár zöldségekkel is növelheted még a rosttartalmát, vagy hússal, így fehérjével is lassíthatod a felszívódását. Könnyen fogyasztható, közkedvelt szénhidrát forrás.

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop