TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

SZÉCHENYI GYÓGYFÜRDŐ PRIVATE SPA

SZÉCHENYI GYÓGYFÜRDŐ PRIVATE SPA

A Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda Budapest nevezetessége, számomra a legszebb fürdőkomplexuma. Sőt ennél is több, amit filozófiája is igazol:  „It’s more than a spa, it’s a lifestyle.”

Velük együtt magam is hiszek abban, hogy a gyógyfürdőbe járni igenis trendi. Jó lenne visszahozni a divatba a fürdő kultúrát, ha a fürdő ismét egy olyan közösségi hely lenne, ahol minőségi időt tudunk eltölteni.

A fürdőzés nemcsak szórakozás és kikapcsolódás, hanem az egészség megőrzés és egészség tudatos életmód egyik alappillére is.

Ahogy Budapest lakossága és turizmusa egyre inkább vágyott az egyénre szabott szolgáltatásokra, úgy a Széchenyi Gyógyfürdőben is teret kapott egy emelt színvonalú exkluzív szolgáltatásokat kínáló SPA. A PRIVATE SPA koncepció lényege, hogy vendégei sorban állás és tömeg nélkül élvezhetik a világhírű gyógy és rekreációs szolgáltatásokat.

A PRIVATE SPA-ba érve hostess vár minket, elvezet a superiour vagy delux pihenőszobába, ahol kényelmesen átöltözhetünk, kezelések között pihenhetünk, frissítőt fogyaszthatunk, élvezhetjük a nyugalmat és a szállodai környzetet adta előnyöket úgy, hogy közben a fürdő teljes területét is látogathatjuk. Akár városnézés közben is útba ejthetjük, hiszen minden körülmény és feltétel biztositott számunkra.

Az exkluzív kikapcsolódást még különlegesebbé teszi az aromamasszázs, amit tapasztalt gyógymasszőrök kezei közt élvezhetünk. A Deluxe Spa lakosztályokban privát fürdőszoba található kiegészítőkkel, fürdőköpenyekkel, papucsokkal, törölközőkkel, úszósapkával és piperecikkekkel. Minden magánfürdő élmény magában foglalja a relaxációs ágyakon töltött pihenési időt és a Széchenyi Fürdő teljeskörű használatát.

Ki ne álmodna ilyen fenséges és pihentető programról és felemelő élményről, amit akár párunkkal, akár a barátainkkal is megoszthatunk.

Prémium masszázsok

Különleges és pihentető masszázsélményben lehet részünk a Széchenyi Spa hangulatos kezelőibe belépve, ahol kellemes illatok, lágy zene és valódi harmónia vár ránk. Már a puszta látvány és érzés is ellazít és pillanatok alatt magunk mögött hagyhatjuk az egész napos stresszt és rohanást.

A „luxury refreshing” masszázsok a termálvíz eszenciájával kényeztetik minden érzékünket. A BUDAPEST SPAS Thermal masszázskrémek pedig minden bőrtípusra alkalmazhatóak és a mozgásszervi panaszokat is hatékonyan kezelik.

A termék a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő minősített gyógyvizét tartalmazza, bőrtápláló növényi olajokkal és gyógynövénykivonattal.

Az egész napos fürdőzés elképzelhetetlen egy finom masszázs nélkül.

Számomra a legszebb fürdő a világon!
kupola-szechenyi
Érdekesség:

A városligeti út felől érkezve a főbejáraton át a lenyűgöző kupolacsarnokba érkezünk.

A kupola boltozatán az ablakközökben antik egyiptomi, görög, római és keleti fürdetést láthatjuk. Az átmeneti boltlábak felületein foglalatokban hő-, gyógy-, szökő-, és ivóforrás látható.

A bejárattal szembeni mozaikkal burkolt fülkében Triton halász kentaurt ábrázoló bronz szökőkút áll.

A kupolacsarnokban találjuk az információs pultokat, a pénztárakat, továbbá innen nyílnak a bejáratok és az oldal kupolákhoz vezető főfolyosók.

A csodás klasszicista stílusú Széchenyi Gyógyfürdő számos díjjal és elismeréssel büszkélkedhetett. Többek közt elsőként a budapesti gyógyfürdők sorában megszerezte a „EuropeSpa” minősítést „Thermal spa” kategóriában. Büszkék lehetünk rá, hogy Európa legnagyobb műemlék- és gyógyfürdője kis hazánk fővárosát ékesíti.

Utazzunk vissza az időben és nézzük, hogyan is lett az Európai fürdőkultúra meghatározó alakja.

A Széchényi Gyógyfürdőt Zsigmondy Vilmos bányamérnöknek köszönhetjük.

A Pest városi tanács elfogadta Zsigmondy beadványát, avval a feltétellel, hogy nem lehet magán beruházás, ezért a város saját beruházásaként indította el a kút forrásának folyamatát, úgy, hogy Zsigmondyt kérték fel az Artézi kút munkálatainak végrehajtására. Zsigmondy a jelenlegi Millenniumi emlékmű és a Nemzeti Hősök emlékköve közötti helyen jelölte meg az Artézi kút fúrásának helyét. A fúrás 1868. november 15-én kezdték meg. Terv szerint 1-2 évet 370 méter mélységet állapítottak meg. A terv jóval meghosszabbodott. A kút végül 10 évvel később realizálódott 1878. március 15-én 970,48 méter mélységben.

Amikor a kút a lakosság számára is elérhetővé vált, rendkívül gyorsan népszerűvé vált. Híre ment gyógyító erejének is, ezért látogatottsága rövid idő alatt rohamosan növekedett. 1881- re megnyitották a Nádor szigeten a fürdőházat. Az épületben lakószobák, társalgóterem, fürdőszobák, társasfürdő volt. A fürőszobákban porcelán, carrarai márvány, vörösmárvány kádakat építettek. A fürdő terheltsége 1881-1885 között elérte maximális terhelhetőségét.

A vízkihasználásának növelése és a nagy érdeklődés kielégítése céljából a főváros már 1884-től foglalkozott a bővítéssel, ezért felkérte Czigler Győző műegyetemi tanárt a tervek elkészítésére, de mélyebben 1899-től indultak el a folyamatok az új nagyobb fürdő létesítésére. Czigler monumentális díszes fürdőépületet tervezett a kezdetektől, melyet a Millenniumi Országos Kiállításon akarták kiállítani. Az építkezés eltolódott, a főváros Czigler Győzőt bízta meg az építési folyamatok lebonyolításával, azonban ez különböző akadályokba ütközött de végül 1903-ra Czigler minden téren jóváhagyást kapott. Az elégtételt ugyan megkapta, azonban a munkát már átadta Dvozsák Ede építésznek, mert röviddel a határozat után 1905-ben meghalt.

Dvozsák Ede és Gerstner Kálmán műépítész 1909-ben a néhai Czigler tervei alapján vitték végig, azonban nem az eredetileg tervezett helyszínen. A helyszín változását “tájkertészeti szemszög” vizsgálatára hivatkozva a magyar Építőművészek Szövetsége kezdeményezte. A Széchényi gyógyfürdő 1913. június 16-án nyílt meg.

1927. augusztus 19-én a Széchenyi gyógyfürdő megnyitotta a strandfürdőjét, mely üzemeltetése 1928-tól napirendre tűzte egy új, a második Artézi kút fúrását. A gazdasági válság hatására elhalasztották, majd 1936. június 9-én kezdték meg a fúrást, mely 1939-ben végződött.

Következő lépésként, 1963-ban a strandfürdő öltözőit téliesítették és azóta a szabad területen lévő medencék télen is üzemelnek. A fejlesztéseknek köszönhetően pedig 1982 óta komplex fürdőgyógyászati osztály is működik a fürdőben.

Mostanra két önálló egységet különböztetünk meg: gyógyfürdő és uszoda. Az egyes egységek pedig változatos terápiás és wellness kezeléseket kínálnak az idelátogatóknak.

A cikket Richvalszki Zseraldina spa szakértő, a Wellness-és spa-menedzser képzésünk szakmai vezetője és oktatója írta.
IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop