Az egészséges életmódra törekvés során sokan csak a helyes táplálkozásra, és a rendszeres edzésre fókuszálnak, pedig a gondolkodásmód is jelentős hatással bír arra, hogyan érezzük magunkat.  A tudomány  viszonylag új területe, a pszichoneuroimmunológia foglalkozik a gondolataink és érzéseink egészségre, és a szervezetünk ellenállóképességére gyakorolt hatásával. Az alábbi cikkben fény derül arra, hogy a gondolkodásod milyen módon tudja befolyásolni azt, hogy jól érezd magad és egészségesebb legyél. Nem utolsó sorban pedig praktikus tanácsokat is szerezhetsz az egészséged javítása érdekében. 

 

A legdivatosabb és legaktuálisabb diétákkal, a clean eating, a paleo, a cukormentes táplálkozás, vagy a veganizmus nagyköveteivel is találkozhatsz a 2019-es FIBO-n, április 4 és 7 között Kölnben. Több mint 200, az élelmiszeriparban híres nemzetközi brand és feltörekvő vállalkozás képviselteti magát, és mutatja be, hogy a különböző étkezési szokások hogyan segíthetnek elérni fitnesz céljainkat. Mindemellett szakemberek beszélnek a táplálkozás és az edzés kölcsönhatásáról, a Németországban igen népszerű sztárszakács Sebastian Morgenstern és a híres influenszer, Sophia Thiel pedig szuper ételeket főz majd egy látványkonyhaként kialakított pavilonban. 

A fehérjék vagy angolos nevükön a proteinek, szervezetünk nélkülözhetetlen makrotápanyagai. Testünk építő kövei, alkotó elemei. Fehérje molekulák alkotják az összes szervünket, izmainkat, bőrünket, hajunkat. Szervezetünk továbbá energiaforrásként is hasznosíthatja a fehérje molekulákat.

A zsírok szervezetünkben a szénhidrátok után másodlagos energiaforrásként vannak jelen, illetve szerepük van egyéb fontos életfolyamatokban is. Többek között bizonyos hormonok, a sejtjeinket körül vevő burok, a sejtmembrán alkotói alkotóelemei. Éppen ezért a megfelelő típusú zsírok fogyasztása még egy szigorú diétában is kihagyhatatlan.

Éhes vagy és útközben valami gyorsra és ízletesre lenne szükséged? A legtöbb napon fel vagy szerelkezve csupa egészséges finomsággal - joghurttal, gyümölcsökkel, zöldségekkel és hummusszal, mely segít azonnali éhségérzetedet csillapítani… de ma a dolgok nem a tervek szerint alakulnak, és most csak a közeli gyorséttermek és éttermek maradnak. Egy kérdés maradt: találsz-e valami egészségeset a kínálatban?

Az IWI Nemzetközi Fitnesziskoláról

Az IWI közel 20 éves munkájának köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések piacán. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!