Nagyobb és nemzetközibb: A FIBO folyamatos sikere

 

A FIBO - a rövidítés az egész iparág és a szakma jelenlegi fitness-boomját jelöli -  a világ legnagyobb fitness, wellness és egészségfejlesztési szakkiállítása folytatta sikertörténetét és új rekordokat állított fel a hétvégén: még több kiállító, még több nemzetközi szereplő, és több mint 143 000 látogató.

Összesen 1133 kiállító (mely az előző évhez képest 11%-os növekedést jelent, ugyanis tavaly 1.019 kiállító vett részt az eseményen) mutatta be az aktuális trendeket és újításokat, több mint 160.000 m² alapterületen. 

A 143.000 látogatóval, köztük 83.500 kereskedelmi látogatóval a FIBO szombaton teltházzal futott!

Gyorsított növekedés

"Az elmúlt évben azt gondoltuk, hogy ennél nagyobb számokat hozni aligha lehetséges. De most már látjuk, hogy mégis. A kiállítók számának növekedése tovább gyorsult, plusz 6 százalékról 11 százalékra." - mondta Hans-Joachim Erbel, a Reed Exhibitions Deutschland szervezője. 

Az 1.133 kiállítóból összesen 633 érkezett Németországból, így mégtöbb nemzetközi kiállítóval találkozhattak a látogatók ezen a frenetikus rendezvényen, melyet 1985-ben szerveztek meg először. A kiállítók között a fitness ipar legnagyobbjai is megtalálhatóak voltak - Németország, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Olaszország, Hollandia, Spanyolország, Lengyelország és Kína is részt vett az eseményen.

Nemzetközi kereskedelmi látogatók - 121 országból

Ugyanez a kép tükröződik a kereskedelmi látogatóknál is, ugyanis a világ legnagyobb iparági rendezvénye is sikerrel növelte elérését. Dél-Afrika, Amerika, Brazília, Japán, Thaiföld, Ausztrália, illetve természetesen Európa is képviseltette magát, összesen 121 nemzet.

"A FIBO, mint a világ legfontosabb iparági eseményének jelentősége évről évre növekszik, és egyre nagyobb nemzetközi körökben is. A Kölnben megjelenő nemzetek lenyűgözőek "- mondta Silke Frank, FIBO igazgató.

5. alkalommal került megrendezésre az Európai Egészségügyi és Fitnesz Fórum (EHFF), egy olyan gazdasági fórum, amely összehozza a fitneszipar globális döntéshozóit, köztük a világ piacvezető cégeinek vezérigazgatóit, a fitneszberendezések gyártóit és a nagy nemzetközi stúdió-üzemeltetőket is.  A megnövekedett érdeklődés meghozta gyümölcsét, az Európa EuropeActive szervezet által szervezett rendezvényt 400 konferencia résztvevővel bonyolították le.

Európai iparági értékesítés  - 26,6 milliárd euró

A teljes piaci helyzet továbbra is pozitív irányba fejlődik. Az iparági eladások 26,6 milliárd euróra nőttek (+1,9 százalékkal az előző évhez képest), ezzel Európa megelőzte az Egyesült Államokat (24,9 milliárd euró) a világ legnagyobb fitneszpiacának ranglistáján.
Ma közel 60 millió ember tagja Európában egy fitnesz stúdiónak, ez 3,9 százalékkal több, mint tavaly. Ezek a "European Health & Fitness Market Report 2018" megállapításai, amelyeket a hagyományokhoz híven a EuropeActive és a Deloitte mutatott be az EHFF-en.

Németország - a legnagyobb európai piac

Az edzőtermi tagok száma Németországban ismét emelkedett. Összesen 10,61 millió ember (előző év: 10.08 millió) tagja a közel 9.000 fitnesz stúdió egyikének. Más szóval, nyolc német közül egy biztosan jár fitneszterembe. A Deloitte előrejelzése szerint pedig 2025-re ez a szám várhatóan 14 millióra nő, mely a teljes népesség 17 százalékát teszi majd ki.

Decemberben debütál a FIBO USA

Decemberben a FIBO Orlandóban is megrendezésre kerül.

"A FIBO USA megrendezésével a fitness iparág egyik legfontosabb régiójának középpontjában segítséget tudunk biztosítani a nemzetközi cégeknek az amerikai piacra lépésre!" - mondta Hans-Joachim Erbel. A FIBO USA december 6-8-ig kerül megrendezésre Orlandóban (Floroda) az Orange County Convention Center-ben.

A következő európai FIBO-ra pedig most egy évet várni kell Kölnben...de 2019. április 4-től 7-ig újra várja majd a fitnesz szakma elitjét ez a remek rendezvény.
Mi ott leszünk! ..és Te?

Nézz bele a rendezvényen készült fotókba itt!

 

Az IWI Nemzetközi Fitnesziskoláról

Az IWI 20 éves munkájának köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések piacán. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!