WELLNESS SZAKMAI KIÁLLÍTÁS ÉS KONFERENCIA A FIBO-N

2020. április 2-5. között a németországi Kölnben ismét megrendezésre kerül a FIBO, Európa és talán a világ legnagyobb fitnesz-, wellness és egészség kiállítása. Azt azonban hazánkban már talán kevesebben tudják, hogy a többnapos kiállítás szerves részeként, egy különálló hatalmas kiállítótérben, a 8-as pavilonban kap helyet a wellness iparág színe-java! Ha Te is érdekelt vagy a wellnessben, szeretnéd megismerni a legújabb trendeket, piaci újdonságokat és nemzetközi kapcsolatokat építenél, akkor ott a helyed áprilisban, Kölnben! Részvételedet szakmai jegyekkel is támogatjuk, amelyeket ügyfélszolgálatunkon keresztül igényelhetsz.

Wellness szakkiállítás a FIBO szerves részeként

A FIBO nemzetközi jelentőségét mutatja az, hogy 140 országból mintegy 1100 kiállítót és 145 000 fő látogatót várnak a rendezvényre, ahol az üzleti és kapcsolatépítési lehetőségeken túl, hihetetlen személyes élmények várják az érdeklődőket.

Yvan Miklin, az Aquila tanácsadó cég elnöke és vezérigazgatója úgy fogalmaz: „A wellness mindenütt jelen van. A fitnesz és wellness szorosan kapcsolódnak egymáshoz, mégis túl sok figyelmet fordítunk a szűk értelemben vett fitneszre. Mindeközben nem figyelünk eléggé a regenerációra és a wellnessre (pihenés, táplálkozás, stressz kezelés, társas kapcsolatok), amelyek közvetlen hatással vannak fittségi állapotunkra. Senki sem lehet igazán jól addig, amíg figyelmen kívül hagyja a saját jól-létét!”

Ennek jegyében, a kiállítás szervezők célja egy olyan közös platformot biztosítani, ahol az érintett szakemberek – gyógytornászok, sportorvosok, kórházi, rehabilitációs központok és stúdiók üzemeltetői, edzők, gyártók és kiskereskedők, HR és vállalati egészségügyi vezetők, gyógyfürdők és wellness-létesítmények üzemeltetői – kapcsolatba kerülhetnek egymással, és felfedezhetik, miként lehet a fitnesz, wellness és gyógyászati területek üzleti modelljeit, egymáshoz közelíteni, összehangolni.

8-as pavilon: Relaxáció, testmozgás és táplálkozás

A 8-as pavilonban kiállítások, előadások és gyakorlat orientált workshopok széles választéka várja a látogatókat, amelyeknek a megelőzés, rehabilitáció és terápia témakörei évek óta szerves részét képezik. A „Wellness & Hotel üzletág” a 2020-as évben a relaxáció, testmozgás és táplálkozás hármasát állítja a rendezvény fókuszába. Az előadók többek között megvitatják a fizioterápia legújabb politikai fejleményeit.

A munkahelyi egészségfejlesztés, az ún. worksite wellness is egy, hazánkban még felfutóban lévő, külföldön – főképpen a nagyvállalatoknál – azonban már széles körben elterjedt és kutatott terület; amely a kis- és középvállalkozói szektorban még hatalmas potenciált rejt magában. Növekszik a termékek és szolgáltatások iránti kereslet ezen a területen, és az értékesítés várhatóan tovább fog növekedni az elkövetkező években.

Program

„A wellness jelenthet relaxációt, de ennél azért jóval több. Általában véve a jobb élethez vezető út, ami a megfelelő életmóddal van kikövezve.” – mondja Lutz Hertel, a Német Wellness Egyesület (DWV) szakmai vezetője. 

Silke Frank, a FIBO rendezvényszervezője úgy fogalmaz: „A wellness fogalmán ma már nem csupán a kényeztetést értik, hanem részét képezi egy aktív, egészségközpontú és élményközpontú életmódnak.”

A 2020-as programból:

  • Wellness koncepciók & relaxációs módszerek: ismerd meg a legfrissebb trendeket, gyűjts ötleteket, találd meg a saját fitnesz létesítményed, hoteled vagy spa-d számára az ideális koncepciókat és professzionális ajánlatokat.
  • Edzőeszközök, fitnesz-koncepciók és együttműködés: a FIBO-n megtalálod a fitneszfelszerelések legszéleskörűbb kínálatát, az összes olyan újdonsággal, amelyek érdekessé teszik az edzést.
  • Wellness Kompetencia Központ: a kiállítás leglátogatottabb pontja, ahol a hangsúly a wellness, az egészség és a fitnesz közötti kapcsolaton van. Mottója: „A rekreáció, a regeneráció és a pihenés világa”. A Német Wellness Szövetség szakértői testmozgás és táplálkozás témakörben végeznek tanácsadást, és a látogatóknak lehetőségük nyílik kipróbálni az új eljárásokat. A nyugalom és a kikapcsolódás már a helyszínen megkezdődhet, Rose Egger és Bo Poomsean vezetésével - egy szakemberekből álló csoport ingyenes thai sportmasszázsokat kínál a látogatóknak. Jimmy Outlaw beavat a legújabb táplálkozási trendekbe, előadását frissen készített turmix kóstoló teszi teljessé.
  • Vezetett túrák a szállodatulajdonosok számára: A FIBO szervezői csatlakoznak Hozzád és bemutatják a szállodád számára különösen érdekes kiállítókat és különleges területeket.
  • Wellness & Spa Innovációs Díjak: a Wellness Kompetencia Központban teljes körű áttekintést kaphatsz a wellness iparág legújabb innovációiról. Itt mutatják be elsőként a Wellness Szövetség által kiadott Wellness & Spa Innovation Awards jelöltek termékeit a következő kategóriákban: fitnesz és testmozgás, pihenés és relaxáció, testápolás és kezelések, ökológia és fenntarthatóság, valamint az építészet és formatervezés.
  • Body & Mind: A jóga és a meditációs gyakorlatok lehetővé teszik a látogatók számára, hogy kicsit elmeneküljenek a kiállítás zűrzavarából. Merülj el a kikapcsolódás világában és vegyél részt a helyszíni jóga és a meditációs kurzusokon. A helyszínen lévő szakemberek bemutatják a jóga különböző alkalmazási területeit, amelyeket Te is kipróbálhatsz az eseményen.

Kiállítók 

A 8-as pavilon nagyon jó áttekintést fog nyújtani a kórházi rehabilitációs osztályokon, a terápiás létesítményekben és a fizioterápiás irodákban használható orvosi terápiákról és edzőeszközökről is. Kiállítók széles köre fogja felvonultatni legújabb innovációit, az orvosi-irodai belső terektől a számlázási rendszerekig, a terápiás eszközöktől a terápiás táblázatokig, az alapanyagoktól a fogyóeszközökig, valamint a tanácsadástól a képzésig.

A 8-as pavilon kiállítói között olyan neves egészségügyi képző szervezetek szerepelnek, mint az Excio, SchwaMedico, Schupp and Extrafit. A wellness területét helyezik fókuszba a KBL, VDL Hapro, JK International és a Suns Solarien, amíg a belső terek dizájnjának kialakításához nyújtanak szakmai segítséget a Trugge, Burg, CWA and LÖW-Fit – csak, hogy néhányat említsünk a számos neves kiállító közül.

Amennyiben kedvet kaptál, hogy személyesen is ellátogass a FIBO-ra és bejárd a Wellness szakkiállítást, úgy kedvezményes belépőjegy igényléséért fordulj az IWI ügyfélszolgálatához!

Az összefoglalót készítette: D. Szederkényi Kornélia

Forrás: 

https://www.fibo.com/en/FIBO/Wellness-Hotel-Business/1516/

 

https://www.fibo.com/en/Pressemitteilung/Wellness-as-a-holistic-lifestyle/59/n713/

 

https://www.fibo.com/en/Pressemitteilung/Health-training-at-the-FIBO-The-new-Hall-8/59/n689/

 

 

 

 

 

Az IWI Nemzetközi Fitnesziskoláról

Az IWI közel 20 éves munkájának köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések piacán. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!