Súlyemelés - erőemelés (Level1) - Gyakorlatok a fitneszben és a cross training edzésben

Súlyemelés - erőemelés workshop (Level1)

Gyakorlatok a fitneszben és a cross training edzésben

Less be a legerősebbek sportjába!

A súlyemelés és erőemelés kifejezések a laikusok számára összefonódtak az edzőtermi testépítő edzéssel, valójában azonban teljesen különálló sportágakról van szó! 

Súlyemelés - erőemelés workshopunk Level1 szintjén arra összpontosítunk, hogy milyen alapvető gyakorlatokat kell megismernie és elsajátítania mindazoknak, akik be szeretnének lépni a súlyemelés és erőemelés világába. Az újonnan kezdők számára ezek az ismeretek és gyakorlatok nemcsak alapvetőek, hanem alapvető fontosságúak is a megfelelő technikák elsajátításához és az erőnléti szintjük fokozatos növeléséhez.

A képzés szakmai vezetője Bakó Attila, Masters világbajnok súlyemelő, és az egyetlen üzenete számodra: “Mindenki súlyt emel!

Mi a súlyemelés és mi az erőemelés?

A súlyemelés és az erőemelés két szorosan összekapcsolódó testmozgási forma, amelyek célja a test izmainak fejlesztése és az általános erőnlét javítása. Bár gyakran használják őket szinonimaként, van egy kis különbség közöttük.

Súlyemelés:
A súlyemelés egy olyan sportág, amelyben a versenyzők a lehető legnagyobb súlyt próbálják meg a fejük fölé juttatni. A súlyemelés két fő mozdulatra koncentrál: a szakításra (snatch) és a lökésre (clean and jerk). Ezek a mozdulatok nemcsak a test teljes izomzatát dolgoztatják meg, de egyedülálló módon fejlesztik az erőt, a robbanékonyságot és a koordinációt is. A súlyemelés hivatalosan is olimpiai sport, és a sportolók rendkívüli erőt és technikát mutatnak be a versenyeken.

Erőemelés:
Az erőemelés egy olyan testmozgási forma, amelyben a cél az, hogy a versenyzők minél nagyobb súlyokat emeljenek meg három különböző fogásnemben. Ezek a mozdulatok a guggolás (squat), a fekvenyomás (bench press) és a felhúzás (deadlift). Az erőemelés kiemelt hangsúlyt fektet a test maximális erejének fejlesztésére ezekben a specifikus mozdulatokban. A versenyzők egy-egy kísérlet során megpróbálnak az adot fogásnemben minél nagyobb súlyt megemelni, és a három fogásnemben összesen legtöbb súlyt megemelő versenyző nyer az adott kategóriában.

Mind a súlyemelés, mind az erőemelés nagyszerű módja annak, hogy javítsuk az erőnlétünket, formáljuk az izmainkat és fejlesszük az általános fizikai teljesítményünket. 

Tandíj és Kedvezmények

Fizetési feltételek
Ennél a tanfolyamnál részletfizetés nem lehetséges!

IWIREPs kedvezmény
Van sport szakirányú képesítésed? Csatlakozz a kedvezményért, legyél IWIREPs tag! Regisztrálj most: www.iwireps.hu

IWIREPs TAGSÁGGAL EGY ÖSSZEGBEN

34.000 Ft

WORKSHOP ÁRA

39.000 Ft
Súlyemelő öv

Növeld stabilitásodat, miközben súlyt emelsz!

Ismerd meg a Súlyemelés - erőemelés (Level1) workshopunkat közelebbről!

Neked ajánljuk Súlyemelés - erőemelés (Level1) workshopunkat, ha:

 • kezdő vagy profi sportolóként már rendelkezel tapasztalattal a fitnesz termi és cross tréning edzésekben, és szeretnéd kibővíteni tudásodat az erőemelés és súlyemelés terén, hogy hatékonyabban és sokoldalúabban edzhess
 • hobbi vagy versenyszintű sportolóként komolyabban veszed az erőemelést vagy súlyemelést, és így szeretnéd fejleszteni erőnlétedet, teljesítményedet,
 • szeretnéd megismerni a két sportág gyakorlatainak technikáit és azok helyes végrehajtását,
 • edzőként megismerkednél az erőemelés és súlyemelés speciális edzői módszereivel, és ezáltal klienseid erőnlétét és teljesítményét javítani,
 • versenyezni szeretnél az erőemelés vagy súlyemelés területén, és szeretnéd megszerezni az alapvető tudást és készségeket a verseny előkészítéséhez és a versenyen való teljesítmény javításához,
 • kíváncsi vagy a súlyemelés és erőemelés elméleti hátterére, a teljesítmény fokozásának lehetőségeire.

A workshop megkezdésének követelményei:

 • betöltött 18. életév
 • érettségi bizonyítvány másolatának leadása
 • edzéstapasztalat
 • a tandíj befizetése

A Súlyemelés - erőemelés (Level1) - Gyakorlatok a fitneszben és a cross training edzésben workshop tartalmából:

 • Az erősportok bemutatása
 • Az erősportokban használt felszerelések, eszközök és ruházat bemutatása
 • A súlyemelés kiegészítő gyakorlatai
 • Az erőemelés verseny és kiegészítő gyakorlatai
 • A cross training verseny és kiegészítő gyakorlatai
 • A két rudas sportág gyakorlatainak alternatív eszközzel történő végrehajtása
 • A különböző eszközökkel történő végrehajtások előnyei-hátrányai
 • Az 1 RM számítás lehetőségei
 • Fitnesztermi gyakorlatok erőszint sztenderdjei
Súlyemelő öv

Növeld stabilitásodat, miközben súlyt emelsz!

Fejlesztenéd kompetenciáidat? Ezek is érdekelhetnek!

Sportoktató - testépítés-fitnesz szakág

Sportoktató - testépítés-fitnesz szakág

Szerezz szakmát és használd megszerzett tudásodat edzőként!

Súlyemelés - erőemelés (Level2)

Súlyemelés - erőemelés (Level2)

Emeld a szintet! Segítsd versenysportolóidat a felkészülésben!

Táplálékkiegészítők A-Z-ig online workshop

Táplálékkiegészítők A-Z-ig online workshop

Kapj választ minden kérdésedre a táplálékkiegészítők világában!

Ismerd meg a képzés szakmai vezetőjét!

Bakó Attila

Bakó Attila

Szakmai vezető

Ezeket a cikkeket neked ajánljuk!

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop