TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

12 tipp az online tanuláshoz: hogyan legyél sikeres e-tanuló?

12 tipp az online tanuláshoz: hogyan legyél sikeres e-tanuló?

Az online tanulás segítségével időt és pénzt takaríthatsz meg, miközben bővítheted tudásodat, készségeidet, illetve fejlesztheted is azokat.

Az online tanfolyam lehetővé teszi azt, hogy a tanulmányaidat magadnak ütemezd, a saját tempód, igényeid szerint. Azonban fontos tudnod, hogy az online tanulás is rejteget magában veszélyeket ... de ezek kiküszöbölése kizárólag rajtad áll! Ha online szeretnél tanulni fontos, hogy konkrét célokat állíts fel magadnak, hiszen senki sem lesz a hátad mögött, aki ösztönöz/hajt előre.

A következő tippek segítségedre lesznek abban, hogy fel tudj készülni az önálló tanulásra és sikeresen vedd az akadályokat! 

1. Ismerd meg az online tanulási gyakorlatokat és elvárásokat!

Alapvetően az online tanfolyamokat is úgy kell megközelíteni mintha rendes, teremben tartott óra lenne, ahol figyel a tanár és az utasításait kell követned. Ha tisztában vagy az elvárásokkal és a folyamatokkal valószínű, hogy csalódás sem fog érni. Dolgozz a saját tempódban, hogy minél hatékonyabb lehess!

+1 tipp: Írd le a céljaidat egy papírra, hogy később - ha esetleg veszítenél a motivációdból - emlékeztesd magad rá. 

2. Teremtsd meg a szükséges környezetet!

A legalapvetőbb különbség a hagyományos és az online tanulás között, hogy te vagy a felelős azért, hogy megfelelő környezet legyen körülötted, ahol tudsz tanulni. Neked kell biztosítanod a számítógépet/laptopot és azt, hogy ezek megfelelően működjenek.

3. Megbízható internet elérés

Ha nincs megfelelő internet elérésed, az akadályozza az egész tanulásodat, felkészülésedet. Ezért menj biztosra és csekkold sávszélességedet. Intézkedj, ha szükséges!

4. Érezd magad kényelmesen!

A hatékony tanuláshoz elengedhetetlen, hogy legyen egy kényelmes helyed, ahol tudsz tanulni. Fontos, hogy olyan helyet válassz, ami kellőképpen világos… a sötét szobában ugyanis hamarabb elfáradhatsz. Olyan helyen helyezkedj el, ami néhány óra után is kényelmes és nem fájdul bele a hátad vagy lábad.  Mindannyian mások vagyunk! Vannak, akik csendben és vannak, akik úgy tudnak jobban tanulni, ha hallanak némi háttér zajt/zenét. Kísérletezz és tapasztald ki, hogy neked mi a jó! Minimalizáld a zavaró tényezőket: szólj a családodnak, barátodnak/barátnődnek, hogy ne zavarjanak. A szükséges kellékeket készítsd előre oda, hogy később ne vonja el a figyelmed, ha értük kell menni (pl.: kávé/tea, csoki, toll, papír. stb.)

5. Határozd meg a céljaidat!

Fontos, hogy tudd mit szeretnél elérni! Szintén fontos, hogy a tanfolyam során milyen gyorsasággal haladsz, állítsd fel magadnak tanulási célokat és tegyél meg mindent annak érdekében, hogy ezeket be is tarts! 

6. Tervezd meg tanulásodat!

Ha van egy írásbeli, stabil terved, amit az elején lefektetsz magadnak, akkor valószínűbb, hogy a későbbiekben is tartani fogod magad hozzá! Nincs helyes vagy helytelen tanulási terv… a lényeg, hogy számodra optimális legyen és hatékony!

7. Kérj segítséget!

Ha a tanfolyam során elakadnál, ne félj segítséget kérni! Mindannyiunknak más és más tananyag lehet nehezebb, ha nem értesz valamit, lépj kapcsolatba oktatóiddal vagy tedd fel kérdéseidet a konzultáció során! Mivel a tanulás során csak egy-egy tananyagegység után kérdezhetsz… javasoljuk, hogy kérdéseidet írásban gyűjtsd össze, annak érdekében, hogy mind megválaszolásra kerüljenek a megfelelő időben!

8. Tarts szünetet!

Tudtad, hogy a túl hosszú ideig tartó tanulás okozhat álmatlanságot, koncentráció zavart, memória zavart, illetve szem fáradságot is?!  Mi senkit sem a mértéktelen kávé mennyiségre vagy bármilyen más energiaital fogyasztásra szeretnénk buzdítani! :)
Alkalomadtán viszont fontos, hogy tarts egy rövid szüntet: sétálj egyet a friss levegőn, tölts egy kis időt szeretteiddel, hűtsd le magad egy friss limonádéval vagy harapj néhány finom falatot!

9. Vegyél részt a közös konzultációkon!

Ha hallod/látod más tanuló felmerülő kérdéseit, gyakran azokból többet tanulhatsz te is. Ezen alkalmakkor megismerheted a társaidat, és így kialakulhat egy közösség, amiben a tanulás is élvezetesebb.

10. Maradj motivált!

A motivációt nem is olyan nehéz elveszíteni sajnos, viszont ... emlékszel, hogy leírtad a céljaidat egy papírra (1.)?! Ilyenkor vedd elő azt! :)

11. Jutalmazd meg magad!

Mindenkinek szüksége van jutalomra – még akkor is, ha az a jutalom néhány extra kalóriát tartalmaz. :) Legyen a jutalom bármi, amitől jobban érzed magad és pozitív üzenetet küld az agyadnak. Gondolj azokra a dolgokra, amiket szeretsz és kapcsold néhányukat össze az online tanulási kalandoddal.

12. Nézd át, ellenőrizd, ismételd meg!

Az emberek egész életükben tanulnak. A tanulásod során, ismételd át ezeket a pontokat is újra és újra! Hidd el, minél többet tanulsz, annál elégedettebb leszel! :)

Fordította: Celebi Fatime (IWI)

Felhasznált irodalom: https://blog.kajabi.com/12-study-tips-for-online-learners-succeed-in-your-elearning-course?fbclid=IwAR2t4kUmyfUbPRriQ5mMZKew1GA0n1dxu8rx_Ap7qUFvypNoDcW6pLdvPgE

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop