TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Immunerősítés télen - 1. rész

Immunerősítés télen - 1. rész

Amikor a hidegebb hónapok beköszöntenek, lecsökken a napos órák száma és eltűnnek a piacokról a friss gyümölcsök és zöldségek, amik a közelben teremnek. Mindazok a superfood-ok, vagyis magas vitamin- és ásványi anyag tartalmú ételek, amikkel nyáron könnyedén felturbózzuk az immunrendszerünket, ilyenkor nem elérhetők. Ám vannak a télnek is jellemző gyümölcsei és zöldségei, amelyekkel tökéletesen megerősítheted az immunrendszeredet. 

Mi is az a superfood?

Manapság gyakran halljuk ezt a kifejezést és ha nem tudományos szempontból nézzük, akkor bizony ez egy ügyes marketingfogás is lehet, amivel olyan ételek fogyasztására sarkallhatjuk a fogyasztókat, amiket amúgy eszük ágában sem lenne megenni. De így, hogy a superfood kategóriába tartozik, már mindjárt más. Na de ha táplálkozástudományi szempontból nézzük, akkor az az élelmiszer nyerheti el ezt az elnevezést, amely különösen magas antioxidáns hatású vitamin- és ásványi anyag tartalommal rendelkezik annak érdekében, hogy bizonyos betegségeket megelőzzünk és az egészségünket megőrizzük. 

Hogyan és miért kellene több téli superfood-ot fogyasztanod?

Mielőtt azt gondolnád, hogy ezek az ételek nehezen hozzáférhetők és drágák, a helyzet az, hogy ez egyáltalán nem igaz. Menj csak le a piacra és nézz körül. A legtöbb olyan étel, ami nem feldolgozott, nyers, növényi alapú, rengeteg fontos tápanyagot ad nekünk, mint amilyenek a rostok, fitonutriensek, antioxidánsok, vitaminok és ásványi anyagok. Akkor találod ezeket olcsóbban, ha a szezonjában vásárolod, frissen, minél közelebb a termelés helyéhez. 

Superfood, ami bármikor elérhető

Vannak olyan superfood-ok, amiket bármikor fogyaszthatsz, ilyenek pl. A fahéj, búzafű, spirulina, propolisz, chia mag, mandula stb. De nézzük meg (a következő részben), melyek azok, amelyek kifejezetten a hidegebb időszakban frissek és elérhetők. 

 A cikket írta: Nagy Dóra személyi edző, táplálkozási tanácsadó, a BioTechUSA szakértője, projekt szakmai vezetője. 

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop