TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Fitnesz szolgáltatások online, egy helyen

Fitnesz szolgáltatások online, egy helyen

A vírus okozta megváltozott szektorális környezet intenzíven beindította az online edzésterek sikerességét. Interjúnkban Csurgó Krisztina beszélget Kiss Sándorral.

Ha teljesen gyanútlan látogatóként böngészem a Beyond The Motion oldalát, elsőre azt is gondolhatnám, hogy egy online edzés HUB-bal van dolgom, és lehet, hogy nem is tévedek nagyot. Bár Kiss Sándor nevéhez fűződő szolgáltatások adják a kínálat gerincét, a partnerek növekvő számának köszönhetően egészen színessé vált az a felület, mely egyre jobban hasonlít egy webáruház széles kínálatára. Akárhogy is nézzük, a Beyond Motion és megalkotója valami nagyon fontos hiányra tapintott rá.

Segíts kérlek, tulajdonképpen mi az irány? Egyáltalán, ahhoz képest, amivel eredetileg elindult a Beyond The Motion mi változott mára?
A fő cél mindig is az volt, hogy edzésprogramot tudjak kínálni azoknak az embereknek, akik valamilyen okból nem tudnak vagy nem akarnak edzőteremben edzeni. Az olvasóim között rengetegen voltak és vannak ilyen helyzetben, akár azért, mert kisgyerekük van, akár azért, mert nincs terem a közelben vagy épp anyagilag nem fér bele a keretbe.
Mindezen célok mellett pedig rossz volt nézni, hogy még mindig ott tartott a hazai, videós kínálat, hogy lábemelgetős edzéseket nyomtak bokasúllyal, és évente vagy jobb esetben fél évente kitoltak egy új fitnesz dvd-t a piacra. Úgy gondoltam, hogy lehetne ezt jobban is csinálni!
Én nem csak magyarázni akartam, hogy “lehetne ezt jobban csinálni”, hanem meg is akartam csinálni, ezért általában az edzéseim után ott maradtam a teremben és felvettem pár edzést, amit aztán picit megszerkesztettem, és elindult az online edzések értékesítése. Szerencsére a visszajelzések is azt igazolták, hogy van rá igény.
Később jött szolgáltatásként a VIP program, ami 3 hónapos közös munkát takar online edzésekkel, valamint egy 100%-ban személyre szabott életmód és táplálkozási tanácsadást, amit a feleségem Perjes Kinga készít, aki életmód és táplálkozási tanácsadó.
Jelenleg pedig, ahogy a bevezetőben is említetted, már partner anyagok is elérhetők az oldalon. A jövő még titok! De nagyot fog szólni :)


Mit adott neked a covid helyzet és hogyan hatott ki a stratégiáidra?
Az első lezárás alatt pár nap alatt több száz új feliratkozó lett az oldalon. Akkor még mindenki mozogni akart és egészségesen élni. Stratégiában különösebben nem hozott változást a dolog, nem csökkentettünk árat, nem kezdünk akciózni. Rengetegen voltak a piacon, akik ingyen tették közzé az anyagaikat, becsületkasszáztak vagy zárt csoportban tartottak edzéseket. Ritkán szólok bele a partnerek ötleteibe, de ekkor közöltem mindenkivel, hogy nem lesz akció, nem lesz semmi ingyenes, mert a tudásukat, energiájukat és idejüket tették bele, és azokkal szemben sem lett volna korrekt, akik eddig fizettek és úgy használták az anyagokat. Az volt a stratégiánk, hogy mindent csinálunk úgy, ahogyan addig.


Nagyon lassú építkezés és rengeteg munkával járó kitartó folyamat áll a hátad mögött. Ez elengedhetetlen, amikor online megoldásokkal dolgozunk. Te hogyan lendülsz át a mélypontokon, amikor szakmailag a kiégéshez közel állsz vagy, amikor belefáradsz az építkezésbe?
Mélypont vagy kiégés szerencsére nem szokott lenni. De türelmetlen vagyok. Szeretném, ha a
dolgok gyorsabban haladnának, viszont rengeteg olyan terület van, ami kreatív munkát igényel, ezeket pedig a legritkább esetben lehet időhöz kötni.
Hogyan látod a fitnesz szolgáltatások online piacát? Szerinted mi az oka annak, hogy Magyarországon nincs stabilan kiépülve ez a szegmens?
Jelenleg a Wellness Creative & Co. felmérése alapján 6 milliárd dollár az online fitnesz piac értéke és 2024-re ez több, mint 20 milliárd dollár lesz, vagyis hatalmas potenciál van benne.
Hogy miért nincs itthon stabilan kiépülve ez a szegmens?
Amíg volt elég pénz, addig nem akartak plusz energiát beletenni a dologban. Nem a lehetőséget
látták benne, hanem ment az ekézés, hogy “ez mennyire szar”, “így nem lehet edzeni”, “az edzőnek ott kell lenni a vendég mellett” és persze a kedvencem, hogy “a több száz kilónyi súly nincs meg otthon”.
Nehéz később úgy eladni valamit, hogy előtte folyamatosan savaztad!
Aztán ott vannak azok is, akik elkészítettek egy anyagot, de a várakozásaik ellenére nem lettek hirtelen milliomosok és leálltak az egésszel. Nem megy a kommunikáció, nem érik el a kívánt embereket és úgy vannak vele, hogy inkább ülnek a teremben és várják, hogy majd valakinek az ő bemutatkozásuk tetszik meg, ami persze a szokásos kliséket tartalmazza: “egész életemben sportoltam” és “célom, hogy segítsek elérni a célodat”.
Azt már csak említés szintjén írom, hogy itthon ciki üzletként tekinteni a fitnessre. Ez a fajta mentalitás nagyon hiányzik.
Viszont vannak ellenpéldák is, akik nagyon sikeresen építkeznek, jól kommunikálnak és ma már akár 100%-ban csak az online edzésekből is meg tudnak élni. Ebből is látszik, hogy van igény és kereslet az online programokra! Külön öröm, hogy ezekkel az edzőkkel oda-vissza tudjuk segíteni
egymást tanácsokkal, tippekkel és nyoma sincs annak, hogy bárki féltékeny lenne a másik sikerére.


Nagyon erős neveket tudtál magad mellé sorakoztatni. Top szakemberekkel működsz együtt. A partnerség nem csupán arról szól ebben a komplex viszonyban, hogy keresztbe promózzátok egymást. Érezhetően sokkal több áll ennek a hátterében. Mentorként, emberként mit tudtok adni egymásnak egy-egy partnereddel?
Minden partneremre felnézek, mert a saját területükön nagyot alkottak! Simán mondhatták volna, hogy “bocs, de megy az üzlet és nem érdekel”, de lehetőséget láttak benne és belevágtak. Bernáth Dóra a szülés utáni rehabilitáció terén alkotott nagyot. Csomó Katát régről ismerem és szuper gerinctréning programja van. Góg Anikót nem hiszem, hogy az IWI oldalán be kellene mutatni, hihetetlen tudása és humora van. Molnár Zsófi pro kártyás fitness modell. Varró Tina pedig a gyógytornászok között nagyon ismert és rengeteg élsportolóval foglalkozott már. Az IWI pedig abban látott lehetőséget, hogy az oldalamon keresztül több emberhez jussanak el a nem edzőknek szánt programjaikkal.

Mindegyikük hozzá tud tenni valamit az oldal kínálatához és mindegyikük tudása olyan, amit lehet értékesíteni online is!
Jelen állás szerint, ha valaki beesik az oldalra, akkor talál programot, amivel formában hozhatja magát.  Ha idő közben várandós lesz, akkor van program, ami végigvezeti a 3 trimeszteren biztonságosan, majd szülés után el tud kezdeni egy regeneráló programot, és ha újra érzi magában az
erőt, akkor akár otthon Anikóval, Katával vagy velem, akár teremben egy pro kártyás fitness modell segítségével újra formába tudja hozni magát. Mindezek mellé természetesen az adott időszaknak és a kondícióinak megfelelő életmód és táplálkozási tanácsadást is tud igényelni. Ha a
home office-ban megfájdul a dereka, esetleg végre van ideje foglalkozni a térdfájdalmával, akkor egy képzett gyógytornász anyagai is elérhetők. De akár egy edző is talál magának olyan anyagokat, amikkel bővítheti a tudását webinárok formájában.
Az, hogy együtt dolgozunk nem csak azt jelenti, hogy kiteszem az anyagaikat és várjuk a csodát.
Azt szeretném, hogy anyagilag is megérje nekik az extra munka, ezért is promózom őket. Szerintem ez így természetes!


Hogyan alakította a saját belső fejlődésed a szakmai utadat? Hogyan tükrözi a Beyond The Motion azt a Kiss Sándort, aki jelenleg vagy?
Viszonylag korán felismertem, hogy az edzéstartásból nem lehet hosszútávon megélni. Limitálva van, hogy mennyit lehet dolgozni, hogy mennyit lehet keresni, és ha véletlenül lesérül az ember, akkor a tartalékok felélése következik. Arról nem is beszélve, hogy nem biztos, hogy majd 40 évesen szívesen élnék állandó edzéstartásból.
Az online edzések, a weboldal nekem a szabadságot adta. Azt a fajta szabadságot, amikor dönthetek úgy, hogy ma nincs kedvem dolgozni és nem dolgozom, de a világ ettől még nem dől össze.
Nyilván minden jobb, ha aktív vagyok a felületeken és szeretem is csinálni, de nem kell görcsölni rajta.
Rengeteg tervem van. Szeretném tovább bővíteni a partnerek listáját hasonló kvalitású emberekkel, folyamatosan fejlesztjük a weboldalt, hogy még több és még jobb szolgáltatást tudjunk nyújtani a hozzánk csatlakozóknak. Többes számban írom, mert bár az oldal és a cég egyszemélyben az enyém, de azért tart itt a történet, mert mindenki a legjobb tudását teszi hozzá. A partnerek havi szinten hozzák az új anyagokat, Kingával a VIP programosokkal dolgozunk együtt, Dani az informatikai fejlesztésekért felel, Gábor pedig partnerek fog segíteni a jövőben videókat forgatni és vágni, hogy csak a munkájukra kelljen koncentrálniuk. 

Az interjút Csurgó Krisztina személyi edző, iskolai magatartás és well-being vezető fitnesz kommunikációs mentor készítette.

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop