TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

A böjtről orvosi szemmel - 1. rész

A böjtről orvosi szemmel - 1. rész

A böjtöt körülbelül az i. e. 5. század óta alkalmazzák terápiás céllal, amikor Hippokratész görög orvos az ételtől és italtól való tartózkodást javasolta azoknak a betegeknek, akik bizonyos betegségtüneteket mutattak. De vajon milyen előtörténete van, mióta van jelen életünkben?

A böjt az, amikor egy bizonyos ideig nem eszünk semmit. Gyakran orvosi vagy egészségügyi okokból, vagy fogyókúra céljából böjtölnek. Sok más ember számára a böjt a vallási szertartás fontos része.

A böjt lényegében megtisztítja a szervezetünket a méreganyagoktól, és olyan folyamatokra kényszeríti a sejteket, amelyek általában nem stimulálódnak, ha az ételekből származó üzemanyag folyamatos áramlása mindig jelen van. Amikor böjtölünk, a szervezet nem jut hozzá a szokásos módon a glükózhoz, így a sejtek kénytelenek más eszközökhöz és anyagokhoz folyamodni az energiatermeléshez.

Milyen élettani hatásai vannak a böjtnek? Hogyan reagál a szervezet az időszakos és a folyamatos kalória megvonásra? Mire jó a böjt és mik az ellenjavallatok? A videósorozat második részét ITT tekintheted meg.

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop