TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Túl elfoglalt vagy a testmozgáshoz? 4 remek gyakorlat, amelyet 5 perc alatt elvégezhetsz!

Túl elfoglalt vagy a testmozgáshoz? 4 remek gyakorlat, amelyet 5 perc alatt elvégezhetsz!

Bármely mozgás jobb a semminél… főleg, ha nagyon sűrű az időbeosztásod. Jobb, ha tudod, hogy számtalan mód van a mozgásra…még akkor is, ha igazán elfoglalt vagy.
A következő gyakorlatok különböző izomcsoportokat mozgatnak meg és fokozzák az erőnléted is, miközben megemelik a pulzusod, fejlesztik az egyensúlyod és még kalóriát is égethetsz velük. Ideális esetben, próbáld meg minimum 1 percig csinálni a gyakorlatokat (a fizikai állóképességedtől függően). Több szett végrehajtása hozzájárul a gyorsabb fejlődéshez.

Kis tervezéssel és következetességgel ezeket a gyakorlatokat bárhova be tudod illeszteni a napodba, de azért előre gondold végig, hogy hol és mikor fog rájuk sor kerülni. 

Guggolás

A guggolás egy nagyon hasznos, összetett gyakorlat. Miközben a guggolás elsősorban a combfeszítő izmokat erősíti, a fenék izmokra és az alsó hátizmokra is fejlesztő hatással bír. Továbbá javítja az egyensúlyt és a mobilitást is.

Irodai változat: Az ülve végzett lábemelés izoláltan dolgoztatja a combfeszítő izmokat. Ülj egyenes háttal a széken és egyenesítsd ki az egyik lábad. Tarts meg pár másodpercig mielőtt leengednéd és váltanál a másik lábra.
Plank

Bár a plank elsősorban a core erősítő előnyeiről híres, ugyanakkor erősíti az alsó hátat, feneket, vállakat és karokat is. Ezenkívül a plank javítja a testtartást, fejleszti az egyensúlyt…különösen akkor, ha oldalsó tartásban végezzük.

Irodai változat: A széken végzett hasprés a hasi izmokat célozza meg. Ülj a széken úgy, hogy amikor hátra dőlsz a vállaid hozzá érnek a szék háttámlájához. Végezz el egy hasprést úgy, hogy mindkét térded a mellkasod irányába közelíted miközben a vállakat és a fejet lefelé, a térdek irányába mozgatod.

„Hip bridge”

Feküdj hanyatt a földre, hajlított térdekkel. Szorítsd össze a fenékizmokat, emeld fel a csípőd és képezz egy egyenes vonalat a térdek és vállak között. Ez a gyakorlat elsősorban a fenékizmokat erősíti, de a hajlítókat, alsó hát-, és hasizmokat is megmozgatja.

Irodai változat: Ülő helyzetben tartsd fent a csípőt a fenék és hasizmok összeszorításával, majd végezz 10-15 ismétlést.
Vádli nyújtás

Ez egy bárhol elvégezhető gyakorlat, egyszerűen gördülj végig a talpadon és lábujjhegyen tartsd meg magad pár másodpercig, ezzel aktiválva a vádlid Ennek a gyakorlatnak nincs is irodai változata annyira egyszerű. A kondiban, a nappaliban, az irodában, de még sorban állás közben is elvégezhető.

Fordította: Zopcsák Zalán (IWI)

Forrás: https://www.acefitness.org

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop