TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Sokat utazol? 3 tipp az egészséges étkezésért

Sokat utazol? 3 tipp az egészséges étkezésért

Ha megbeszélésre, előadásra, vagy bármi egyéb munkaügyben utazol át a városon, esetleg vidékre, az étkezések megoldásának kérdése mindig felmerül. Ha sokat ingázol, bizonyára szembesültél vele, hogy nehézségekbe ütközhet az egészséges étrend fenntartása.

Aki sokat van úton, annál nagyobb eséllyel alakulnak ki egészségügyi problémák. A Harvard kutatói jelentős összefüggést találtak az üzleti utak gyakorisága, és számos betegség kockázata között, főként azok esetén, akik havonta 14 napnál többet utaznak. A problémák között szerepel például a magasabb BMI, depresszióra való hajlam, valamint a megfelelő fizikai aktivitás hiánya. Az egészséges életmódra nézve komoly teher az állandó utazás. Az üzleti utak kihívásai közé tartozik a megfelelő étkezések biztosítása is. Utazások során az autópálya melletti gyorsétteremtől az ötcsillagos szállodák több fogásos, koktélozós menüjéig, bármi előfordulhat. Másik opció, hogy a sűrű menetrend miatt kihagyunk bizonyos étkezéseket, vagy nem eszünk egész nap. Ha reptereken, hotelekben, és gyorséttermekben tudod csak visszatölteni a raktárakat, egészségesen étkezni lehetetlennek tűnhet, pedig némi tervezéssel, készüléssel tehetsz az ügy érdekében.

Lássuk, mik ezek!

Fehérjére fel!

Ha magas fehérjetartalmú reggelit fogyasztasz, a nap folyamán kevésbé valószínű, hogy egészségtelen ételt választasz. Ez lehet még indulás előtt otthon a reggeli, vagy válogatás a hotel kínálatából, de mindenképpen válassz egészséges fehérjeforrást! Teljes értékű például egy tojásból, vékonyan megvajazott teljeskiőrlésű pirítósból és némi friss gyümölcsből álló reggeli.

Pakolj nasit!

Természetesen nem egy zacskó olajos, sós chipsről van szó. Manapság rengetegféle egészséges nass megtalálható a boltokban, amik nem csak üres kalóriákból állnak, hanem táplálnak, és finomak is. Választhatsz alacsony zsír-, és sótartalmú finomságokat, melyek biztosítják a főétkezések közötti energiabevitelt. Tervezz be előre müzli szeletet, olajos magvakat, gyümölcsöt, zsírszegény sajtot, esetleg humuszt zöldségekkel!

Okosan a gyorskajával!

Szinte lehetetlen elkerülni a gyorséttermeket, de nem minden opció egészségtelen. Egyél grillezett sajtot salátával és vízzel, ne pedig rántottat sültkrumplival, és cukros üdítővel! Kérj normál méretű adagot, hagyd meg az XL-est másnak!

Fordította: Czakó Betti (IWI)

Forrás: ACE Fitness

 

 

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop