TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

A jóga a 20. században

A jóga a 20. században

A jóga kifejezés egy olyan folyamatra utal, amelyben az ember a teste és az elméje szabályozása által próbálja megismerni saját eredeti Önvalóját.

Mai nyugati értelemben alapvetően kétféle jógát különböztetünk meg: testi és szellemi jógát, melyek célja a testi és a szellemi erők felébresztése.

Az eredeti jóga mindkettőt jelenti, de elsősorban a szellemi jógát, ahogy a neve is utal rá: összekapcsolódni a Legfelsőbb Lénnyel.

Ha a hétköznapi ember a jógára gondol, akkor a hatha-jóga testgyakorlatait érti ez alatt.

Az ászanákat itt Nyugaton általában spirituális környezetükből kiragadva, nem a megvilágosodás elérése érdekében, hanem testi egészségmegőrzési célból gyakorolják.

Image

Bár a modern jóga gyakran tartalmaz a hinduizmusból származó tradicionális elemeket, mint például: erkölcsi és etikai alapelveket, a spirituális filozófiát, mantrák-vagyis szent szótagok ismételgetését, a légzés szabályozását és az elme meditációval történő elcsendesítését, mégis legfőbb hangsúlyt a pózok, a testtartások kapják.

A jóga mindennapos gyakorlása javítja az egészséget, jó közérzetet teremt, mentális megtisztulást hoz és az életminőség javulását eredményezi, valamint az önismeret fejlesztését segítheti elő.

A jóga gyakorlói szerint, habár az átlagember távol áll a megvilágosodástól, a jóga képes elvezetni a spirituális tudatossághoz, illetve a könyörületesség és a bölcsesség megértéshez.

Érdekesség, hogy a keleti világon kívül az első jógaiskola Budapesten működött, az indiai származású Selvajaran Yesudian és Haich Erzsébett alapításával és vezetésével.

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop