TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Győr, Somogyvámos és a jóga!

Győr, Somogyvámos és a jóga!

Először is be szeretném mutatni nektek fiatal jóga oktatónkat, László Julcsit. Megkértem, írjon magáról, mi történt mostanában vele...
"Az utóbbi időszakban sok élménnyel gazdagodtam.  A Széchenyi István Egyetemen lediplomáztam rekreáció szervező és egészségfejlesztő szakemberként, az évfolyamomon a legjobb eredménnyel.  Márciusban volt szerencsém Indiában, az egyik elsők között alapított jóga-kutatóközpontban, a Kaivalyadhama Health and Yoga Research Centerben tölteni 2 hetet. Rengeteg új tapasztalattal, hatalmas tudásanyaggal gazdagodtam, melyeket a mindennapi életben és az oktatóképzésben is kamatoztatok.

Nagyon örültem a lehetőségnek, amikor felkért az IWI, hogy a győri jógaoktató képzést én vezessem le 2017. novemberi kezdéssel. Jó volt látni a fejlődést, amin keresztülmennek a lányok a tanfolyam során... ahogy csillogó szemekkel, érdeklődve figyelik, hallgatják az új információkat és izgatottan várják, hogy ki is próbálhassák! A harmonikus, családias légkör, amit közösen teremtettünk a csoportommal – csodálatos érzés a részese lenni! Hihetetlen csapat kovácsolódott össze rövid időn belül! Az áprilisi jógatáborban sikeresen le is vizsgázott az első csapatom. Fantasztikusan telt a közös hétvégénk: jógázással, kirándulással, beszélgetésekkel, közös naplemente nézéssel fűszereztük. Hiszem, hogy a jövőben tartani fogjuk egymással a kapcsolatot.
gyor-somogyvamos-es-a-joga-1
Ezek mellett a tevékenységek mellett rendszeresen tartok jógaórákat is. Áprilisban a SZEN szervezésében több, mint 500 ember jógázott a vezetésemmel a Győri Városi Egyetemi Csarnokban. Jelenleg a jótékonysági Anya-lánya Sport és Egészségnapra, valamint a saját jógatáboromra készülök."
gyor-somogyvamos-es-a-joga-2

A Győri lánycsapat néhány tagjától visszajelzést kaptunk a képzést illetően:

Mit vártál a képzéstől, mi volt az elképzelésed? Mit tapasztaltál?

Felülmúlta az elképzeléseimet a képzés, Julcsi tökéletes oktató, remekül vette a feladatát. Nagyon pozitív volt, hogy az Indiából szerzett tapasztalatait átadta nekünk. Nem csak szigorú oktatói oldalát, de a baráti, női energiákat is közvetítette, ami még különlegesebbé tette ezt a fél évet...minden hétvégéjét izgatottan vártam. Remek csapatot kovácsolt össze. Úgy gondolom mindannyian fejlődtünk a félévvel ezelőtti önmagunkhoz képest. Nem csak a gyakorlatokat, hanem a jóga filozófiáját is elsajátítottuk. Látom a jövőt az IWI-ben, nagyon jó útvonalon halad. Boldog vagyok, hogy részese lehettem a képzésnek!

Volt-e változás útközben az életedben?

Volt, rengeteg… Pont egy nehéz időszakomat éltem. A képzés tette rendbe a lelkemet, nem tudom elképzelni, hogy mennyi időbe telt volna összeszednem magamat, ha nincs ez a csapat és a jóga. Kicsit olyan mintha a karma beköszönt volna a pozitív arcával. Átértékelődtek bennem a dolgok, a továbbiakban is igyekszem az elfogadásra és a pozitív életszemléletre törekedni.

Pozitív? Negatív? Mi volt a legfontosabb, amit megtanultál?

A legfontosabb, amit megtanultam, hogy sodródj az élettel, mindenben lásd a pozitívumot és ne állj meg, ha akadályba ütközöl. Ha önmagaddal összhangban vagy a világgal is békében élhetsz. A meditáció nagyon fontos. 

Mivel egészítenéd még ki? Mi az, ami hiányzott?

A képzéssel kapcsolatban nem igazán érzek hiányosságot, esetleg az, hogy sajnálom, hogy Enikővel csak egyszer tudtunk találkozni, nagyon különleges a kisugárzása.

Kinek milyen terve van?

Folyamatosan szeretném gyakorolni a jógaoktatást, hogy a szereplést el tudjam sajátítani. Hosszú az út, de a célom egy saját jógaterem egy szép természet közeli helyszínen, továbbá táborszervezés. 

Egy másik összegzés:

"A képzés maximálisan kielégítette az elvárásaimat. Az egészségemre nagyon jó hatást gyakorolt. Számomra nagyon pozitív, hogy összejött egy olyan csodás csapat, mint a miénk. Nagyon örülök, hogy Julcsi lett az oktatónk és még a képzésünk ideje alatt tudott mesélni az Indiában szerzett tapasztalatairól, úgy gondolom ez nagyon hasznos és érdekes volt számunkra is. A képzés során vele nem csak testgyakorlást végeztünk, sokat foglalkoztunk a meditációval, ájurvéda életmóddal és a légző gyakorlatokkal is, egy teljes körű képet adott át nekünk a jóga világáról. Fantasztikus érzés volt, ahogy együtt fejlődött a csoportunk és a végén Julcsi már a haladó gyakorlatokkal ismerkedtettett meg bennünket. 

Az oktatók közül kiemelném még Enikőt és Krisztinát, bár velük csak egy-egy óra alkalmával találkoztunk, de kedvességük és tudásuk példaértékű. Nagyon hasznosnak találtam, hogy az oktatók megmutatták, hogy lehet egy-egy speciális órát megtartani – pl.: relaxációs, stressz oldó jóga óra, jóga óra szék használatával, páros jóga óra, haladó és kezdő jóga óra."

Végül a táborról egy kedves levél:

"Kedves Gabi! 

Nagyon jól éreztem magamat. A hely egyenesen tökéletes volt. Az ellátás is kifogástalan. A vizsga is gördülékenyen zajlott. Kellemesen el is fáradtunk a végére. Brigi kedves, minden kérésünket rugalmasan kezelte.  Összességében igazán jól sikerült minden. Örülök neki, hogy az IWI-t választottam. Szép napot!" - Nagy Eszter

gyor-somogyvamos-es-a-joga-3

Ne maradjon ki a tábor vezetője, Becker Brigi sem a dicséretből:

"A tábor volt a képzés fénypontja Brigivel és a férjével! Megérte a képzés minden nehéz pillanatával együtt, köszönöm Brigi! Igen, a jóga mostantól életem része lesz, általa is szeretnék sok szeretetet, figyelmet, pozitív életérzést adni mindenkinek, aki megtisztel azzal, hogy engem választ oktatójának. Millió puszi és köszönet Brigi és Marci! A Ti összhangotok példaértékű, a táborba általatok varázsolt hangulat elmondhatatlanul jó volt!"

gyor-somogyvamos-es-a-joga-3
Írta: Oláh Gabriella
IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop