TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Medical Exercise Specialist képzés SZAKMAI TÁMOGATÁSI NYILATKOZAT

Medical Exercise Specialist képzés SZAKMAI TÁMOGATÁSI NYILATKOZAT

A Medical Exercise Specialist (MES) képzés és a végzett szakemberek hazai szakmai elfogadtatása, valamint az egészségügyi folyamatokba történő integrálása jelentős mérföldkőhöz érkezett.

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara az IWI Nemzetközi Fitnesziskola által kidolgozott és elindított MES képzést szakmailag támogatja és ajánlja, erről írtak alá egy nyilatkozatot az érintett intézmények vezetői 2022. január 7-én a Pécsi Tudományegyetem dékáni hivatalában.
Pécsi Tudományegyetem - Medical Fitnesz Szakértő
A dokumentumban rögzítik többek között, hogy az American Council on Exercise (ACE) licensz tananyagára épülő képzés által nyújtott kompetenciák megfelelő alapot nyújtanak ahhoz, hogy a MES képzést végzett Medical Fitnesz Szakértők az egészségfejlesztési folyamat szerves részeként együttműködjenek az egészségügyi szakemberekkel az életmód-módosítási és prevenciós stratégiák elősegítésében.

A MES képzés elsődleges célja a fitnesz szakemberek és az egészségügy többi szereplője közötti együttműködés kialakítása annak érdekében, hogy támogassák klienseik egészséggel és fittséggel kapcsolatos céljait. 

A kliensek egészségügyi szakemberek által történő kezelését követően a posztrehabilitációs szakaszban a Medical Fitnesz Szakértő fontos szerepet tölthet be a kliensek életmódváltása, illetve az állapotfenntartásának megőrzése érdekében, továbbá jelentős szerepe van a primer és szekunder prevencióban is. A szakmai kompetenciák betartása nemcsak a különböző szakterületek közötti jó együttműködést, hanem egymás munkájának erősítését is garantálja a biztonságos kliensellátás érdekében. Az orvos, az ápoló, a gyógytornász, a dietetikus, és a Medical Fitnesz Szakértő közös együttműködéséből a hazai lakosság egészségi állapotának jelentős javulása érhető el.

A nyilatkozat kitér a Medical Fitnesz Szakértő táplálkozási tanácsadással kapcsolatos kötelességeire, hatáskörébe tartozó, valamint kompetencia körén kívül eső tevékenységekre is. 

A dokumentumot kézjegyével ellátta a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara részéről: 

Prof. dr. Ács Pongrác dékán, Prof. Dr. Figler Mária, Táplálkozástudományi és Dietetikai Intézet, professor emerita, Dr. habil. Verzár Zsófia, Táplálkozástudományi és Dietetikai Intézet, intézetigazgató, Gubicskóné Dr. Kisbenedek Andrea PhD, Táplálkozástudományi és Dietetikai Intézet, Dietetikai Tanszék, tanszékvezető, adjunktus. 

Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola és az IWIREPs edzőregiszter részéről: Dr. Zopcsák László PhD, alapító ügyvezető, a Táplálkozástudományért Alapítvány részéről Kubányi Jolán MSc, elnök és Erdélyi-Sipos Alíz MSc tudományos munkatárs. 

A MES képzésről bővebb információ a https://iwi.hu/tovabbkepzesek/medical-fitnesz-szakerto oldalon, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailen érhető el.
IWI Nemzetközi Fitnesziskola logo
Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar logó
IWIREPs logó
IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop