TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

ELTE - IWI Nemzetközi Fitnesziskola kooperáció

ELTE - IWI Nemzetközi Fitnesziskola kooperáció

Ahol a felnőttképzés és a felsőoktatás találkozik

Az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem (ELTE) Pedagógiai és Pszichológiai Kara és az IWI Nemzetközi Fitnesziskola együttműködési megállapodást kötött, melynek értelmében oktatási kooperációt indít a két intézmény szakmát adó fitnesz alap- és továbbképzésekben, valamint szakmailag együttműködnek fitnesz-egészségfejlesztési témakörben. A megállapodás kitér az egyetemi hallgatók rekreációs szakmában és fitnesz karrierpályán történő elindulásának támogatására is az IWIREPs edzőregiszteren keresztül, melybe ideiglenesen ingyenes tagságot kapnak az azt igénylő a frissen diplomázottak.
ELTE - aláírás
Dr. habil. H. Ekler Judit egyetemi docens, az Eötvös Loránd Tudományegyetem szombathelyi Pedagógiai és Pszichológiai Kar Sporttudományi Intézetének igazgatója és Dr Zopcsák László, az IWI Nemzetközi Fitnesziskola alapítója és ügyvezető igazgatója alárják az együttműködési szerződést
Az oktatási intézmények képviselői közös célnak tekintik, hogy az ELTE PPK Sporttudományi Intézet hallgatói karriertámogatását elősegítsék és professzionális, az egészségügyi társszakmákkal is együttműködni képes edzőket, sportszakembereket képezzenek. Fontos cél, hogy összehangolják tevékenységüket fitnesz-egészségfejlesztés témában hallgatói dolgozatok, kutatási anyagok, vendégelőadások tekintetében. Az IWI kedvezményes tandíjat és bizonyos képzések esetében előtudás beszámítási lehetőséget biztosít a képzéseire az ELTE PPK hallgatói részére.

Az eseménynek aktualitást ad az a tény, hogy az IWI alapítója, Dr. Zopcsák László az ELTE-hez tartozó Savaria Képzési Központban diplomázott, mely korábban Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola néven működött. A partneri szerződés aláírását követően Zopcsák László a negyedéves testnevelés szakos hallgatóknak tartott egy prezentációt "Trendek, perspektívák a globális egészségfejlesztési és fitnesz szektorban" címmel, mely betekintést engedett a hazai és külföldi fitnesz szektor ökoszisztémájába és az iparág által nyújtott karrierlehetőségekbe.
Image
Dr Zopcsák László az ELTE Sporttudományii kar hallgatóival
A 2021-22-es Deloitte - EuropeActive Európai Piackutatás (European Health and Fitness Market Report) szerint az EU-ban mintegy 65 millió fő rendelkezik fitnesz klub tagsággal. Ez hazánkban még csak 5,5%-os penetrációs rátát jelent, míg a modern fitnesz szektorral rendelkező országokban átlagosan 22%-os a lakosság fitnesz termi tagsága. Hazánkban a 2021-es EHFMR szerint mintegy 1000 fitnesz klub működik és 15 000 fitnesz szakember tevékenykedik a szektorban. Manapság a fitnesz ágazat alatt nem kizárólag termi (indoor) programokat kell érteni, hanem ide tartoznak a technológia-orientált trendek, az edzőtermi környezeten kívül (otthon, szabadban) fitnesztevékenységek, az egészségorientált trendek is, mely magába foglalja az egészségmegőrző testmozgást és a speciális populációt is (pl. szenior korosztály). Egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a butik fitnesz stúdiók, vagy másik végletként megemlíthetők a teljesítményfokozásra szakosodott sport centrumok. A fitnesz ökoszisztéma sokszínűsége magába foglalja a Body-and-Mind irányzatokat, (jóga, pilates, thai chi) és a hibrid fitnesz szolgáltatásokat is (kontakt/online), mely a fitneszipar digitális átalakulására vezethető vissza. Általános törekvés a fitnesz szakma szabályozása, az állami képesítéssel rendelkező szakemberek regisztrálása és minősítése a közegészségügy védelme és a magas színvonalú fitnesz szolgáltatások nyújtása érdekében.
 
A Covid-19 járvány pozitív következménye, hogy a fitnesz edzés a társadalom alapvető egészségügyi és jóléti szolgáltatásává kezd válni, egyre többen ismerik fel az egészségmegőrzés fontosságát, egyéni felelősségét. Az EuropeActive prognózisa szerint 2030-ra 100 millió fitnesz klubtag várható, és ez továbbra is realitás, többek között az „Exercise is Medicine” koncepció térnyeréséből fakadóan. A Big Tech (Apple, Google, Amazon), valamint más tőkeerős cégek befektetései a fizikai és mentális erőnlét javításába szintén a szektor fejlődését mutatják. Végezetül nem elhanyagolható, hogy a növekvő, gazdaságilag erősödő középosztály számára is egyre megfizethetőbbé válnak a fitnesz-egészségfejlesztési szolgáltatások.
deloitte-cover
Egy közelmúltbéli Eurostat összesítésből viszont az is kiderül, hogy az EU-ban, Magyarországon haltak meg legtöbben megelőzhető betegségekben. Olyan kórokban, amelyeket egészséges életmóddal, fizikai aktivitással meg lehetne előzni, s amelyek a fitnesz edzői tevékenységgel nagymértékben csökkenthetőek!

A képek kizárólag szerzői engedéllyel használhatóak fel. A fitnesz szektorban megvalósítandó népegészségügyi jelentőségű prevenciós és posztrehabilitációs feladatokra kiválóan alkalmasak lehetnek azok a sport- és egészségtudományi szakos egyetemi hallgatók, akik az IWI fitnesz szektorra specializálódott gyakorlatorientált képzéseit elvégzik. Biztosak lehetünk benne, hogy például az EuropeActive által akkreditált Személyi Edző, vagy a Medical Exercise Specialist képesítések birtokában kitárulkozó hazai és külföldi munkaerőpiaci lehetőségekkel sok diplomás fitnesz szakember fog élni.
IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop