TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Wellness szakmai kiállítás és konferencia a FIBO-n

Wellness szakmai kiállítás és konferencia a FIBO-n

2020. április 2-5. között a németországi Kölnben ismét megrendezésre kerül a FIBO, Európa és talán a világ legnagyobb fitnesz-, wellness és egészség kiállítása. Azt azonban hazánkban már talán kevesebben tudják, hogy a többnapos kiállítás szerves részeként, egy különálló hatalmas kiállítótérben, a 8-as pavilonban kap helyet a wellness iparág színe-java!

Ha Te is érdekelt vagy a wellnessben, szeretnéd megismerni a legújabb trendeket, piaci újdonságokat és nemzetközi kapcsolatokat építenél, akkor ott a helyed áprilisban, Kölnben! Részvételedet szakmai jegyekkel is támogatjuk, amelyeket ügyfélszolgálatunkon keresztül igényelhetsz.

Wellness szakkiállítás a FIBO szerves részeként

A FIBO nemzetközi jelentőségét mutatja az, hogy 140 országból mintegy 1100 kiállítót és 145 000 fő látogatót várnak a rendezvényre, ahol az üzleti és kapcsolatépítési lehetőségeken túl, hihetetlen személyes élmények várják az érdeklődőket.

Yvan Miklin, az Aquila tanácsadó cég elnöke és vezérigazgatója úgy fogalmaz: „A wellness mindenütt jelen van. A fitnesz és wellness szorosan kapcsolódnak egymáshoz, mégis túl sok figyelmet fordítunk a szűk értelemben vett fitneszre. Mindeközben nem figyelünk eléggé a regenerációra és a wellnessre (pihenés, táplálkozás, stressz kezelés, társas kapcsolatok), amelyek közvetlen hatással vannak fittségi állapotunkra. Senki sem lehet igazán jól addig, amíg figyelmen kívül hagyja a saját jól-létét!”

Ennek jegyében, a kiállítás szervezők célja egy olyan közös platformot biztosítani, ahol az érintett szakemberek – gyógytornászok, sportorvosok, kórházi, rehabilitációs központok és stúdiók üzemeltetői, edzők, gyártók és kiskereskedők, HR és vállalati egészségügyi vezetők, gyógyfürdők és wellness-létesítmények üzemeltetői – kapcsolatba kerülhetnek egymással, és felfedezhetik, miként lehet a fitnesz, wellness és gyógyászati területek üzleti modelljeit, egymáshoz közelíteni, összehangolni.

8-as pavilon: Relaxáció, testmozgás és táplálkozás

A 8-as pavilonban kiállítások, előadások és gyakorlat orientált workshopok széles választéka várja a látogatókat, amelyeknek a megelőzés, rehabilitáció és terápia témakörei évek óta szerves részét képezik. A „Wellness & Hotel üzletág” a 2020-as évben a relaxáció, testmozgás és táplálkozás hármasát állítja a rendezvény fókuszába. Az előadók többek között megvitatják a fizioterápia legújabb politikai fejleményeit.

A munkahelyi egészségfejlesztés, az ún. worksite wellness is egy, hazánkban még felfutóban lévő, külföldön – főképpen a nagyvállalatoknál – azonban már széles körben elterjedt és kutatott terület; amely a kis- és középvállalkozói szektorban még hatalmas potenciált rejt magában. Növekszik a termékek és szolgáltatások iránti kereslet ezen a területen, és az értékesítés várhatóan tovább fog növekedni az elkövetkező években.

Program

„A wellness jelenthet relaxációt, de ennél azért jóval több. Általában véve a jobb élethez vezető út, ami a megfelelő életmóddal van kikövezve.” – mondja Lutz Hertel, a Német Wellness Egyesület (DWV) szakmai vezetője. 

Silke Frank, a FIBO rendezvényszervezője úgy fogalmaz: „A wellness fogalmán ma már nem csupán a kényeztetést értik, hanem részét képezi egy aktív, egészségközpontú és élményközpontú életmódnak.”

A 2020-as programból:

  • Wellness koncepciók & relaxációs módszerek: ismerd meg a legfrissebb trendeket, gyűjts ötleteket, találd meg a saját fitnesz létesítményed, hoteled vagy spa-d számára az ideális koncepciókat és professzionális ajánlatokat.
  • Edzőeszközök, fitnesz-koncepciók és együttműködés: a FIBO-n megtalálod a fitneszfelszerelések legszéleskörűbb kínálatát, az összes olyan újdonsággal, amelyek érdekessé teszik az edzést.
  • Wellness Kompetencia Központ: a kiállítás leglátogatottabb pontja, ahol a hangsúly a wellness, az egészség és a fitnesz közötti kapcsolaton van. Mottója: „A rekreáció, a regeneráció és a pihenés világa”. A Német Wellness Szövetség szakértői testmozgás és táplálkozás témakörben végeznek tanácsadást, és a látogatóknak lehetőségük nyílik kipróbálni az új eljárásokat. A nyugalom és a kikapcsolódás már a helyszínen megkezdődhet, Rose Egger és Bo Poomsean vezetésével - egy szakemberekből álló csoport ingyenes thai sportmasszázsokat kínál a látogatóknak. Jimmy Outlaw beavat a legújabb táplálkozási trendekbe, előadását frissen készített turmix kóstoló teszi teljessé.
  • Vezetett túrák a szállodatulajdonosok számára: A FIBO szervezői csatlakoznak Hozzád és bemutatják a szállodád számára különösen érdekes kiállítókat és különleges területeket.
  • Wellness & Spa Innovációs Díjak: a Wellness Kompetencia Központban teljes körű áttekintést kaphatsz a wellness iparág legújabb innovációiról. Itt mutatják be elsőként a Wellness Szövetség által kiadott Wellness & Spa Innovation Awards jelöltek termékeit a következő kategóriákban: fitnesz és testmozgás, pihenés és relaxáció, testápolás és kezelések, ökológia és fenntarthatóság, valamint az építészet és formatervezés.
  • Body & Mind: A jóga és a meditációs gyakorlatok lehetővé teszik a látogatók számára, hogy kicsit elmeneküljenek a kiállítás zűrzavarából. Merülj el a kikapcsolódás világában és vegyél részt a helyszíni jóga és a meditációs kurzusokon. A helyszínen lévő szakemberek bemutatják a jóga különböző alkalmazási területeit, amelyeket Te is kipróbálhatsz az eseményen.

Kiállítók 

A 8-as pavilon nagyon jó áttekintést fog nyújtani a kórházi rehabilitációs osztályokon, a terápiás létesítményekben és a fizioterápiás irodákban használható orvosi terápiákról és edzőeszközökről is. Kiállítók széles köre fogja felvonultatni legújabb innovációit, az orvosi-irodai belső terektől a számlázási rendszerekig, a terápiás eszközöktől a terápiás táblázatokig, az alapanyagoktól a fogyóeszközökig, valamint a tanácsadástól a képzésig.

A 8-as pavilon kiállítói között olyan neves egészségügyi képző szervezetek szerepelnek, mint az Excio, SchwaMedico, Schupp and Extrafit. A wellness területét helyezik fókuszba a KBL, VDL Hapro, JK International és a Suns Solarien, amíg a belső terek dizájnjának kialakításához nyújtanak szakmai segítséget a Trugge, Burg, CWA and LÖW-Fit – csak, hogy néhányat említsünk a számos neves kiállító közül.

Amennyiben kedvet kaptál, hogy személyesen is ellátogass a FIBO-ra és bejárd a Wellness szakkiállítást, úgy kedvezményes belépőjegy igényléséért fordulj az IWI ügyfélszolgálatához!

Az összefoglalót készítette: D. Szederkényi Kornélia

Forrás: 

https://www.fibo.com/en/FIBO/Wellness-Hotel-Business/1516/

https://www.fibo.com/en/Pressemitteilung/Wellness-as-a-holistic-lifestyle/59/n713/

https://www.fibo.com/en/Pressemitteilung/Health-training-at-the-FIBO-The-new-Hall-8/59/n689/

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop