TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Sikeres személyi edző viszonylag rövid idő alatt? Igen!

Sikeres személyi edző viszonylag rövid idő alatt? Igen!

Rövid interjúnkban két sikeres személyi edzőt ismerhetünk meg, akik az iskolapadot hátrahagyva egy éven belül elismerésre méltó eredményeket értek el. Szép emlékekről, hétköznapi nehézségekről, és az elmúlt egy év eseményeiről Bárdi Virgíniát, és Prázmári Erikát Karády András, az IWI oktatója kérdezte.
Virgi: Köszönjük! Én egyáltalán nem számítottam erre a díjra, a klubbunkban olyan kollégáim vannak, akik közül akárki megérdemelné! Mindannyian rengeteget dolgozunk, hogy ”jobbá” tegyük az emberek életét és ezt csak az bírja akinek ez a szíve ügye. Számomra nagy lépés volt belevágni egy olyan életbe ami a kézilabda pályán kívül van, 14 év szerelmet hagytam ott és találtam egy újat, nem gondoltam volna, hogy ennyire fogom élvezni, de nagyon változatos a munkánk egészen más és más problémákkal kell foglalkozni nap mint nap.

Mióta edzőként dolgoztok sok emberrel találkoztatok, Sokak életébe sikerült minőségi változást vinnetek. Mi az a szakmai siker amire büszkék vagytok?

Era: Hm. Számomra a pozitív visszajelzések, amit a klienseimtől kapok. Sokat jelent nekem, hogy egyre többen keresnek meg ajánlás útján és újra jelentkeznek egykori vendégeim is. Olyanok, akik még évekkel ezelőtt jártak hozzám csoportos órákra, és azóta követik az edzői munkásságom. Több kliensem mesélte, hogy a közös munka során- amellett, hogy elértük a kitűzött célt- jobb közérzetre tett szert, sikerült egy pozitívabb életszemléletet elsajátítania, a kapcsolata önmagával sokkal jobb lett. Folyamatosan tanulok én is a vendégeimtől, ezek az örömök visznek előre.

Virgi: Mindenki változik és szép célokat ér el, van aki esküvőre készül van aki soha nem sportolt és most heti 4x jön edzésre, van aki az idős kora ellenére szeretne minőségibb életet élni és persze azért vannak akik egy-egy komolyabb sérülésből jönnek vissza. Az hogy most már egy olyan vendég köröm alakult ki akik hosszú távon megmaradnak ez a legnagyobb öröm, hiszen az életük részévé vált a mozgás és imádják. Munka előtt vagy után nagyon feltölti őket és szerintem nemcsak az edzés, hanem az a légkör is amiben dolgozunk!

Hajnali kelés, esti műszak, lemondott edzések. Mi okozta eddig a legtöbb fejfájást nektek, és hogyan próbáljátok megoldani a problémát?

Era: Főként kezdőként jelentett nagyobb gondot, amikor még kevés rutinnal rendelkeztem. Meg kellett tanulnom nemet mondani. Emellett az évek során kialakítottam egy saját, átlátható rendszert, hogy kiküszöböljük ezeket a problémákat, és amivel kölcsönösen tiszteljük is egymás idejét. Ezt megosztom leendő klienseimmel is a közös munka előtt és úgy néz ki, működik. Emberek vagyunk, mindenkinek lehetnek nehezebb napjai, előfordulnak lemondások, közbejöhet fontos elintéznivaló. Szerencsére remek vendégeim vannak, mindent meg tudunk beszélni és ezért hálás vagyok. Mindig ötletelek, nézem, a lehetőségeimet, amivel fejleszteni tudom magam, és a vendégeimnek is adhatok általa valami pluszt.

Virgi: Hát ezt az 5:20-as kelést nem nagyon lehet megszokni, de délelőtt nagyon visz a lendület az esti edzésekre fáradok el igazán. Keményen dolgozok a rendszeren hogy sokáig élhető legyen ez az élet, mert az elején sokszor ott vagy reggeltől este 10-ig is akár. Hosszúak a napok, de szerintem mostmár sikerült húzni egy határt és nagyon nehéz, de meg kellett tanulnom nemet mondani.

Végül milyen tanácsot adnátok azoknak akik most határozták el magukat, hogy ezt a hivatást választják, és vevők egy- két hasznos tippre?

Era: Ha valaki csak könnyű bevételi forrásként tekint erre a szép szakmára, előbb-utóbb nem fog megmaradni ezen a pályán. Az emberek ugyanis figyelmet, törődést, minőséget igényelnek a pénzükért, könnyen kiszúrják azt, aki nem szívből csinálja. Ma már sokan választják ezt az utat, de nagyon kevesen vannak azok, akik nemcsak szakmailag, hanem emberileg is képesek kitűnni az edzői forgatagban. Fordíts minőségi időt önmagad fejlesztésére, saját stílusod kialakítására!

Virgi: Kicsit a magad ura tudsz lenni ebben a szakmában, hétről hétre rájössz, hogy mennyi mindent lehetne másképp csinálni és mennyi mindent nem tudsz még. Fejleszd magad, legyél alapos és ne elégedj meg azzal ami van! Reméljük te is megtalálod a neked való helyet, ahol olyan közösségben tudsz majd dolgozni, ami feldobja a mindennapjaidat.

Örülök neki, hogy időt tudtatok szakítani erre a beszélgetésre. Köszönöm és sok sikert kívánok a továbbiakban is!
Mindkettőtökről van egy emlékem ami egyből beugrott, amikor a közösségi médián keresztül értesültem a sikeretekről. Era, a te gyakorlati vizsgádon olyan volt a feleletedet hallgatni, mint, ha dr. Miltényi Márta Sportanatómia könyvének hangoskönyv változatát hallgatnám. Virgi, te az első szakági gyakorlati napok egyikén tartottál hibátlan szaknyelvvel egy olyan príma kis bemelegítést, hogy Bacsekkal (Bacskay Péter - IWI oktató) elismerően néztünk össze. Ti mire emlékeztek vissza szívesen a személyi edzői tanfolyamról?

Era: Köszönöm Andris, kedves tőled. Abszolút pozitív érzéssel gondolok vissza erre az időszakra. Még 2014-ben találkoztam először az IWI képzési rendszerével, akkor Aerobik sportoktatóként végeztem. Amikor a továbbképzésemen gondolkoztam, több lehetőséget is figyelembe vettem, végül itt folytattam tanulmányaimat és nem bántam meg. Szuper kis csapat tagja lehetettem mindkét esetben, sokat segítettünk egymásnak a vizsgaidőszakban és a tanfolyam során is. Az órák mindig jó hangulatban teltek, sok értékes tudással gyarapodtunk. Oktatóink rendkívül felkészültek voltak az előadások és a gyakorlati órák alatt is, mind szakmailag, mind emberileg sokat kaptam.

Virgi: Szerencsére az egyetemről, hoztam magammal egy kis alaptudást így ez sokat segített, hogy nem az órákon hallottam először edzéselméletről vagy akár anatómiáról, de úgy gondolom, hogy ezekre a dolgokra meg kell érni és nagyon sok minden a tanfolyam alatt vált világossá. Talán azt gondoltam akkor, hogy ezt tényleg ilyen részleteiben kell érteni? (mert hogy ilyen oktatást kaptunk), de most már tudom hogy még annál is jobban és ez volt a legnagyobb segítség számomra, hogy átlássak a rendszeren.

Kis eltéréssel 2017 végén, 2018 közepén végeztetek az IWI-nél. Mindkettőtöknek sikerült elhelyezkedni 2018 tavaszán Magyarország egyik remek színvonalú láncának egy- egy termében. Era a Gilda Max River Estates, Virgi, te a Life1 Corvin Wellness csapatát erősíted. Önmagában már ez is szép eredmény, de ti még ennél is tovább mentetek, és klubotokban mindketten elnyertétek a 2018 év edzője díjat! Gratulálok! Hogyan emlékeztek vissza erre az időszakra? Meglepett a díj titeket, vagy számítottatok rá?

Era: Köszönjük! 2018 áprilisától erősítem a Gilda Max River Estates edzői csapatát. Amikor új helyen indulsz, ott van benned a félelem az ismeretlentől. Nálam is így volt. Új a helyszín, a kollégák, az emberek, te vagy az új edző, meg kell ismerniük, láthatóvá kell válnod, elérned, hogy bízzanak benned. :)
Amikor elhatároztam, hogy itt szeretnék tovább fejlődni, készítettem egy hosszútávú tervet még év elején, ami szerint haladtam. Nehézségek voltak időnként, de igyekeztem ötletelni, nyitott szemmel járni és kiaknázni a kínálkozó lehetőségeimet. Egyáltalán nem számítottam rá, hogy én kapom a díjat, de ugyanakkor nagyon jól esett, hogy elismerték a munkámat. Elég mókásan reagáltam a díj átadása során a meglepődöttségtől.
Írta: Karády András (IWI)
IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop