TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Wellness menedzser képzés - személyes történetek az elmúlt 14 évből!

Wellness menedzser képzés - személyes történetek az elmúlt 14 évből!

Az IWI Wellness és Spa menedzser képzés népszerűsége már lassan tizenöt éve töretlen. Van, aki azért választja a képzésünket, mert gyakorló szakemberként szeretne átfogó ismereteket és rendszerező tudást szerezni. Mások pedig azért jönnek el hozzánk, hogy megfelelő szakmai rálátást szerezve készüljenek fel új szakmájukra. A résztvevők azonban nem csak oktatóinktól, hanem egymástól is nagyon sokat tanulhatnak a képzés során, értékes kapcsolati tőkéhez jutva. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az évek során számos olyan szakember került ki iskolánkból, akik mára a wellness szakma meghatározó alakjaivá váltak. Közülük szeretnénk bemutatni néhány végzettünket, akik az IWI-nél szerzett tapasztalataikról mesélnek. 

 VEREBI ZOLTÁN, a Magyar Wellness és Szauna Klub Kft. és a Hunguest Hotel Millennium wellness vezetője

"A szakmám a hobbim! A Magyar Wellness és Szauna Klub Kft. megalakítása után, még a kezdetekkor jelentkeztem az IWI képzésére, mert szerettem volna magas szintű, naprakész ismereteket szerezni a wellness területén. Fontos volt számomra, hogy átlássam a partnereim és a wellness vezetők számára fontos teendőket, és ezáltal magasabb szintű, sok esetben testre szabott szolgáltatást tudjak nyújtani számukra. A megszerzett gyakorlati tudásnak és a tanfolyam alatt épült kapcsolatoknak, megszerezett ismeretségeknek köszönhetően, jelenleg több mint 120 szálloda és fürdő wellness vezetőivel áll a cég partnerségben.

Az IWI képzését ajánlom mindenkinek, aki szeretne a wellnessben tevékenykedni és hisz benne, hogy gyógyvizeinknek és egyéb turisztikai lehetőségeinknek köszönhetően, ezen a területen még hatalmas, kihasználatlan fejlődési potenciál rejlik hazánkban, amelyek az IWI-nél megszerzett tudással hosszútávon kiaknázhatóak.”

 

VEZSE JUDIT, Spa és brand menedzser, a QMS MediCosmetics márka hazai képviselője

„A munkámban, annak a komplexitását szeretem a legjobban. Mivel szerteágazó az érdeklődési köröm, ezért időbe került, amíg megtanultam bízni a kollégáimban és delegálni a feladatokat. Szeretek motiválni, versenyezni, jobb lenni, tanulni, fejlődni, kreatívnak lenni, kalkulálni, felelősséget érezni, sikereket együtt megélni, meetingeket tartani, perspektívában gondolkodni. A hozzáállásom kooperatív irányú megváltoztatása és a csapatmunka térnyerése minőségi változásokat hozott az üzleti életben. Ma már belepirulok abba, hogy egykoron azt hittem, bizonyos dolgokat csak én tudhatok a legjobban. Ma már képes vagyok elismerni, hogy a jól képzett, intelligens, lelkes kolléganőim számos esetben jóval többet tudnak bizonyos területekről, mint én.

Amikor jelentkeztem az IWI-be, akkor már egy éve dolgoztam Spa menedzserként. A célom az volt, hogy ne csak „ösztönből” vezessek, hanem alapos ismeretekkel felvértezett, tudatos vezetője legyek a csapatomnak. Mielőtt elkezdtem a képzést, alaposan körbejártam, hogy melyik oktatási forma – egyetem, egyéni felkészítés, távoktatás stb. – lenne a legalkalmasabb a hatalmas tudásszomjam kielégítésére. Az ajánlások alapján az IWI Wellness és Spa menedzser képzése tűnt a legalkalmasabbnak. Már az első néhány alkalmat követően tudtam, hogy jó helyen vagyok. A képzés alatt életre szóló szakmai kapcsolatok születtek, amiért nagyon hálás vagyok. Az órák tartalmasak, tömények, gyakorlatra épülők és izgalmasak voltak. Büszke vagyok a Spa menedzseri végzettségemre.”

 

SULYOK FERENC, az Aquaworld Resort Budapest Élményfürdő vendégkapcsolat és SPA vezetője

 „Már pályakezdő masszőrként is érdekelt a wellness terület szolgáltatási rendszerének sokszínűségé, vezetőként pedig mindig új kihívásokat jelent a személyzeti struktúra felépítése - beleértve az alkalmazotti és kiszervezett státuszokat -, valamint az árstratégiák, juttatási és motivációs rendszerek kialakítása. A szakmai előrehaladáshoz a gyakorlati tapasztalat és az általános ismeretek mellett mindenképp szükség van a szakmát érintő specifikus elméleti fórumok megismeréséhez. Ebben éreztem az IWI képzés jelentőségét. Mindenképp olyanoknak javasolnám az IWI Spa menedzser képzését, akik hozzám hasonlóan, meglévő tapasztalatukat szeretnék egy átfogó, részletekre is kiterjedő tudással bővíteni.”

 

TORHOSI TÜNDE, a Spirit Hotel Thermal Spa és a NaturMed HOTEL CARBONA executive spa managere

„A történetem több, mint 15 évvel ezelőttre nyúlik vissza. Érdekelt a komplexitás, amely egy gyógyászatra fókuszáló szállodán belül a pihenést a klasszikus terápiával kombinálja. Kerestem a lehetőséget a wellnesszel kapcsolatos tanulásra. Az IWI képzésében komplex rálátást kaptam a különböző terápiákra, illetve a közöttük levő összefüggésekre. Megtanultam rendszerben szemlélni a gazdasági, ügyviteli, szolgáltatói feladatok közötti folyamatokat. Nekem az IWI tudatos wellness gondolkodásmódot, és nem utolsó sorban lehetőséget adott arra, hogy belépjek egy folyamatos mozgásban lévő színes világba. 

Szakmai munkásságomat rangos elismerés is koronázta. 2011-ben Európa három legjobb Spa menedzsere közé kerültem, a professzionális egészségturisztikai szakembereket tömörítő szervezet, a Forum Hotel & Spa megmérettetésén, ahol elnyertem az ún. Kék Gyémánt díjat. Azt mondták, a zsűrit az győzte meg, hogy az egész pályázatomat áthatotta az életfilozófiám. Hitvallásom ugyanis, hogy két ember között a legrövidebb út egy mosoly.

Az IWI-ben elsajátított ismeretek segítettek hozzá a Spa és wellness menedzser pozíció betöltéséhez. Büszke vagyok arra, hogy munkakapcsolatom a Carbonával egykor azzal indult, hogy integráltuk a thalasso terápiát a NaturMed Hotel Carbona kezelési portfóliójába, valamint kialakítottuk a szálloda saját üzemeltetésű kozmetikai részlegét. Az elmúlt években már külső gyakorlati helyként a Carbona Hotelben, mentorként támogathattam az IWI-s képzésben résztvevőket, és igyekszem átadni nekik saját sikerreceptemet, amely az alábbi:

– Legyél bátor, és higgy abban, hogy előbb-utóbb megtalálod álmaid munkáját!

– Tudj lelkesedni és lásd meg az élet apró szépségeit!

– Találd meg, alakítsd ki a csapatot, amelyben vakon megbízol!

– Ne csak a részleteket figyeld, hanem lásd az egész képet és benne a magad helyét!”

 

HUNKA ERIKA, a BGYH Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő vezetője

„Szeretem a hivatásom, amelynek tevékenységei kikapcsolódást, boldogságot, vidámságot hoznak a vendégek számára. A wellness, spa, fürdők folyamatosan változó, fejlődő világával Csillaghegyen is igyekszünk lépést tartani, sőt időnként megelőzni azt. 

Emlékeim szerint az elsők (2005) között végeztük el az IWI akkoriban egyedülálló és hiánypótló képzését. A wellnesst mint érzést, szakmát, akkoriban még csak ízlelgettük, vajon mit is jelenthet. Véletlenül került a kezembe az IWI Wellness Menedzser képzésről szóló kis füzet, amire szinte a Therma- Hotel Visegrád **** superior wellness&spa menedzsereként azonnal jelentkeztem. Az IWI képzése indított el egy új úton és mai napig hálás vagyok azért, hogy akkoriban a kezembe került az életemet befolyásoló tájékoztató.

Mint minden ágazatban, ebben is folyamatosan erősödik a versenyhelyzet, ami arra kényszeríti a szakma aktív szereplőit, hogy kövessék a trendeket, minőségi és élménynövelő szolgáltatásokkal szolgálják ki a vendégek növekvő igényeit. Többek között ehhez nyújtja az IWI azt a szaktudást, hogy egy sikeres vezető képes legyen felmérni a szolgáltatásfejlesztés „mit, hogy, hogyan, és miért, mennyiért” kérdéseit. Ha egy vezető a szakma legjobbja szeretne lenni, akkor ezeket az ismereteket az IWI-nél tanulhatja meg.”

 

Szerkesztette: Dajka-Szederkényi Kornélia (IWI)

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop