TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

5 nyomós érv amellett, hogy Személyi edző legyél

5 nyomós érv amellett, hogy Személyi edző legyél

A szenvedély és a cél csap össze, amikor egy fitnesz fanatikus úgy dönt, hogy személyi edző lesz. Szeretnél pénzt keresni azzal, amit imádsz csinálni? Ha a fitnesz a szenvedélyed és él benned a vágy, hogy másokat az egészséges életmód és fitnesz felé terelj, akkor remek karrierként áll előtted a személyi edzősködés!

Miért is ugorj bele? Rengeteg indokot fel tudok sorolni, de most az 5 legmeggyőzőbbet gyűjtöttem össze neked!

Mi az előnye annak, ha személyi edző vagy?

Személyi edzőnek lenni nem azt jelenti, hogy a terembe jársz hűsölni nyáron (bár ez is egy elég jó indok). Hanem főleg azt, hogy képes vagy segíteni másoknak megváltoztatni az életüket, az életminőségüket, mindez rendkívül felemelővé és csodálatossá teszi ezt a karriert. A rugalmasság és a benne lévő lehetőségek mind előrevetítik azt, hogy ez egy hosszú távon is gyümölcsöző stabil keresetet biztosító karrier lehet. Van, aki már egészen korán belekezd ebbe az életstílusba, mások pedig a korábban megunt munkájukat cserélik le erre az igazán színes és változatos pénzkereseti és karrierépítési lehetőségre.

Mindegy, hogy épp hol tartasz az életedben, számos remek indoka lehet annak, hogy az egészség iránti érdeklődésedet személyi edzőként pénzre váltsd.

Nézzük az 5 indokot:

Légy a saját főnököd/ Te szabod a feltételeket

Óriási előnye a személyi edzősködésnek, hogy te szabod meg a munkaidődet. Bár vannak termek, ahol alkalmazottként foglalkoztatják az edzőket (ennek is megvan az előnye és a hátránya), vállalkozóként tényleg minden szempontból a magad ura vagy! Eldöntheted ezt is, hogy melyik teremben, milyen feltételekkel vállalod az edzősködést. Eldöntheted, hány vendéget vállalsz és mikor, mikor szeretnél pihenni, vagy mással foglalkozni és persze az árakat is Te szabod meg. Ha valamilyen célból gyűjteni szeretnél, akkor több vendéget vállalsz, ha pihennél, akkor kevesebbet. Nincs meghatározva a szabadságok napja sem, így erről is Te magad dönthetsz, mikor mész szabira és mennyi időre.

 Dolgozz egészséges környezetben

Egész nap mozoghatsz és elkerülheted az irodai székben ülés káros hatását. Segíthetsz azokon, akik viszont kénytelenek napi 8-10 órát az irodai székükben tölteni. Az edzőtermi környezetben a legtöbben odafigyelnek az egészségükre, ami számodra is motiváló lehet, hogy ezt az életmódot megtartsd vagy példát mutass.

Korlátlan elérésű profi eszköztár

Minden eszközhöz hozzáférsz,ami az egészséges életmódhoz szükséges. A legtöbb edzőteremben ráadásul magad is ingyen leedzhetsz a vendégeid előtt vagy után vagy akár velük együtt, ahogy szervezed az edzéseket.  

Nincs is jobb dolog, mint a szenvedélyedet használni mások egészsége érdekében személyi edzőként és Te pontosan ezt teheted. A tudásodat használni, amit a személyi edző képzésen elsajátítottál azért, hogy valaki jobban érezze magát a bőrében és neked legyen hálás azért, hogy a hétköznapokban is jobban teljesít és boldogabb. Remek lehetőség új kapcsolatok teremtésére a vendégeiddel, ami az élet számos más területén is hasznos lehet.

A legjobb dolog a személyi edzősködésben, hogy a munkád eredménye egészen nyilvánvalóan látszik azon, ahogy a vendéged fejlődik, pl. Fogy vagy izomtömeget növel. De nem feltétlenül csak számokról beszélhetünk, hanem közérzetről, pszichés állapotjavulásról, célok eléréséről és ennek feltöltő erejéről.

Rugalmas napok minden nap

A legnagyobb előnyét már korábban említettem a személyi edzősködésnek: az időbeosztás. Itt nincs kötelezően 8-tól 4-ig tartó munkaidő. Némileg alkalmazkodni kell a vendégekhez, de Te szabod meg, mikor szeretnél dolgozni. Reggel és/vagy este, esetleg napközben. Mindig lesz olyan vendég, akinek az az időpont a legjobb és így minden más programodat, elintéznivalódat ehhez igazíthatod. Vállalhatsz egymás után több vendéget szünet nélkül, de beiktathatsz egy egyórás szünetet is két vendég közé, ha pihenni szeretnél vagy elmennél napozni egyet a strandra. Mindez attól függ, milyen bevételre van igényed és ennek megfelelően mennyire szeretnél alkalmazkdoni minél több vendéghez.

A legtöbb edző a reggeli és az esi órákban dolgozik. Sokan bevállalják a hétvégi edzéstartást is, amikor ráérnek. A vendégek számára fontos a következetesség és a kiszámíthatóság, így, ha valakinek egy fix időpont jó, akkor ott legyél Te is alkalmazkodó és azt az időpontot biztosítsd számára folyamatosan.

Ha már unod a napi rutint az irodai munkádban, akkor a fitnesz edzősködés egy igazán üdítő lépés lesz számodra. Számos módon variálhatod a napjaidat és a hétvégéidet. Ráadásul azt is kitalálhatod, hogy 1/1-ben tartasz edzést, vagy több személynek egy időben, de akár kitalálhatsz speciális ajánlatokat, mint pl. Irodistáknak ebédidőben tartott edzést vagy hétvégi szabadtéri edzést, vagy akár online edzéseket is. Sőt, járhatsz akár házhoz is az eszközparkoddal!

Egyik nap edzőteremben tartasz edzést, másnap házhoz mész, harmadik nap online tréning keretében dolgoztatod meg a vendégedet, a fantáziád és a lehetőségeid szabnak csupán határt!

Bármikor edzhetsz

Akár csak megmutatsz egy gyakorlatot a vendégednek, akár vele együtt végig nyomod az edzést, személyi edzőként bizony sokkal aktívabb vagy, mint egy íróasztalnál ülő dolgozó. Letudhatod az edzésedet bármikor, ahogy már korábban említettem és még nem is kell messzire menned, hiszen ott vagy épp helyben.

Összegzés

Ha szeretnénk minden okot elmondani, amiért jó személyi edzőnek lenni, akkor itt ülhetnénk napestig. A lényeg: egy rendkívül felemelő és jól jövedelmező karrier azok számára, akik szenvedélyesen élnek a fitt életvitelért és ezt a tudásukat szeretnék átadni, hogy mások is egészséges életet élhessenek az átadott tudással. Ha kíváncsi vagy, hogyan lehetsz személyi edző, akkor nézd meg itt, mi minden eszközt megadunk annak érdekében, hogy sikeres legyél a fitness iparban.

References:

Bureau of Labor Statistics, U.S. Department of Labor, Occupational Outlook Handbook, Fitness Trainers and Instructors, viewed May 2023, https://www.bls.gov/ooh/personal-care-and-service/fitness-trainers-and-instructors.htm.

National Research Council (2013), ‘Physical and social environmental factors’, in Woolf SH & Aron L (eds), U.S. Health in international perspective: Shorter lives, poorer health, National Academies Press, Washington DC, viewed May 2023, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK154491/.

A cikk forrása: https://blog.nasm.org/top-5-reasons-to-become-a-personal-trainer

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop