TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Edzés a konditeremben kezdőknek – 3. rész

Edzés a konditeremben kezdőknek – 3. rész

A cikksorozatunk harmadik részében a hátizmok és a tricepsz edzéséhez nézünk át néhány alapvető gyakorlatot, illetve ismét sorra kerül a hasizmunk is!


1. hátizom gyakorlatai

pl: lehúzás mellhez/nyakhoz szélesen, lehúzás mellhez szűken, evezés gépen, evezés kézisúlyzóval padon, T-rudas evezés, döntött törzsű evezés rúddal, fűrészekés kézisúlyzóval stb.

- lehúzás szélesen mellhez: állítsd be a térdpárna megfelelő magasságát úgy, hogy a talpad a talajon legyen, a térdnél derékszög legyen, valamint állítsd be az erőszintednek megfelelő súlyt! Fogd meg a kart szimmetrikusan vállszélesnél szélesebben, majd ülj le! A lapockák leszorítása után kezdd meg a könyök hajlítását és a felkar közelítését a törzsed a törzsed síkjában! Egészen a törzsedig húzd le a felkart, a rúd a mellkas közepét érintse, majd lassan engedd vissza a kiinduló helyzetbe! A fej végig a gerinc meghosszabbított vonalában maradjon!

Végezz 3x12-15 ismétlést!

- evezés gépen: állítsd be a terhelést és a gépet az adottságaidnak megfelelően, majd ülj a gépbe, fogd meg a fogantyúkat! A tenyerek nézzenek egymás felé. Húzd hátra a két könyöködet a törzsed mellett úgy, hogy nyitod a mellkast és zárod a lapockákat, a tekintetedet szegezd előre! Innen pedig engedd vissza a karokat a kiinduló helyzetbe!

Végezz 3x12 ismétlést!

2. tricepsz gyakorlatai
pl.: karnyújtás gépen, lenyomás csigán, tricepsz fej felett csigán, karnyújtás kézisúlyzóval fej felett, homlokra engedés stb.

- lenyomás csigán kötéllel: rögzítsd a kötelet a csiga felső fokozataiban, majd állítsd be a súlyt az erőszintednek megfelelően! Állj szemben a kötéllel, fogd meg a végeit! Húzd ki magadat és enyhén dőlj előre! A felkar legyen függőleges, az alkar pedig a kötél vonalában legyen ekkor. A könyök nyújtásával kerüljön egy vonalba a felkar és az alkar úgy, hogy a felkar nem mozdul a helyéről. Majd lassan hajlítsd a könyöködet és térj vissza a kiinduló helyzetbe! Figyelj arra, hogy a törzs feszes, húzd ki magadat, a vállak ne essenek előre a gyakorlat során!

Végezz 3x12 ismétlést!

- tolódzkodás pad szélén: ülj egy pad hosszabbik oldalán a szélére, kezeidet helyezd a pad szélén a csípőd mellé lefelé néző tenyérrel! Emeld el a medencédet a talajtól és told a pad elé! A lábaid legyenek a talajon egy nagy lépéssel előrébb hajlított térdekkel! Engedd a medencédet lefelé a pad előtt úgy, hogy a törzsed végig függőleges és a padhoz szorosan közel maradjon! Majd a könyök nyújtásával emeld vissza a medencédet a kiinduló helyzetbe!

Végezz 3x12 ismétlést!

3. Hasizom, törzsizom gyakorlatok

- alkartámasz tartás: helyezkedj el plank pozícióban és tartsd ezt a pozíciót 30 mp-ig, 3x. Figyelj a derekadra, tartsd feszesen, fejtetővel nyújtózz a gerinc meghosszabbított vonalában!

- kerékpáros hasizom gyakorlat: feküdj hanyattfekvésbe, kezeidet tedd a tarkóra és húzd fel a térdeket úgy, hogy a csípődnél és térdednél derékszög legyen! Nyújtsd ki az egyik lábadat a talaj mentén és a felhúzva maradt térdedhez közelítsd az ellentétes könyöködet. Ez a kiinduló helyzet, amit aztán cserélj meg és a másik oldalon legyen hajlítva a térd és nyújtva a másik láb, valamint a könyökök is ellentétesen mozogjanak! Folyamatosan cserélgesd a két pozíciót!

Végezz 12 pár ismétlést!

Jó edzést! :)

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop