TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Traumainformációs edzés és mozgásterápia

Traumainformációs edzés és mozgásterápia

A jóllét visszaállítása: Varga Gabi traumainformációs edzés és mozgásterápiája

Az edzések leginkább a fizikai átalakulásra összpontosítanak. Mi van akkor, ha létezik egy másik megközelítés, amely előtérbe helyezi a gyógyulást, az önmagunkhoz való kapcsolódást és a tudatosságot? Varga Gabriella, egyedi megközelítést helyez előtérbe személyi edzései során; a Trauma-Informed Personal Training (TIPT) koncepciójával megváltoztatva a fitneszről alkotott véleményünket.

A TIPT módszer során a testedzés személyre szabottan, az egyéni igényeket különösen szem előtt tartva zajlik. Gabi mozgással segíti a gyógyulást, illetve a klienseket a testükkel való kapcsolatteremtésben. Foglalkozásai biztonságos teret teremtenek mindenki számára akivel együtt dolgozik, hogy a mozgást öngondoskodásként alkalmazhassák. Arra összpontosít, hogy ügyfeleit ellássa azokkal az eszközökkel, amelyekre szükségük van annak érdekében, hogy az egészség és a jólét körültekintőbb megközelítését tudják választani függetlenül edzettségi szintjüktől vagy személyes múltjuktól.
Ismerd meg hogy zajlik Gabinál egy konzultáció, annak kiértékelése és hogyan segíthet az általa alkalmazott folyamat az ügyfeleknek átgondolt döntéseket hozni egészségük és jólétük érdekében.  

Online traumainformációs edzés és mozgásterápia
Varga Gabriella

A konzultáció

A folyamat egy átgondolt és alapos konzultációval kezdődik. Ez a kezdeti beszélgetés kulcsfontosságú, amikor a vendég megnyílik arról, hogy mit próbál legyőzni. Nem korlátozódik a fitneszhez kapcsolódó szempontokra, hanem mindenre, ami pillanatnyilag létfontosságú a számára. Ez egy lehetőség arra, hogy megossza, mit próbált megtenni eddig, mi működött és mi nem. Megbeszélik milyben tud segíteni Gabi, hogy a vendége teljes mértékben el tudjon köteleződni az egészséges fejlődés mellett, hogy úgy érezze, biztonságban van, meghallgatják, megértik és értékelik, tiszteltben tartják és támogatják igényeit és törekvéseit.

Az értékelés

Itt vesz újserű fordulatot Gabi megközelítése. Mélyebbre megy, mint egy általgos állapotfelmérés , amit más edzők is alkalmaznak. A vendég egyedi mozgásmintáit, testmechanikáját, csontszerkezetét, mobilitását és rugalmasságát is figyelembe veszi.Gabi felismeri és tiszteletben tartja minden egyes kliense egyedi adottágait, problémáit és előéletét. Ugyan az értékelés során készül egy edzésterv, de azt is rugalmasan kezeli. Gabi felismeri, ha a vendég nem érzi jól magát, mert a test pillanatnyi szükségleteinek nem felel meg az edzésterv, melyen ennek megfelelően változtat ilyen esteben. 

A folyamat

A kiértékelést követően elkezdődik a közös munka, amit egy Gabi által késztett személyes file segít. Ez egy privát mappa, ami képeket, videókat tartalmaz a vendég mozgásmintáiról, amik segítik nyomon követni a fejlődést és gyógyulást.

A folyamat gördülékeny és alkalmazkodó. Ahogy a vendég igényei és törekvései változnak, a folyamat ennek megfelelően alakul.

Minden találkozó végén visszajelzést ad Gabi az az napi fejlődésedről, lehetővé téve a következő találkozóra vonatkozó tervek módosítását.

Ahogy Laura, Gabi egyik angliai ügyfele mondja: „Nem tudom szavakba önteni, mennyire hálás vagyok Gabinak a munkájáért, amit akkora odafigyeléssel és szenvedéllyel végez!”

Varga Gabi traumainformációs edzés és mozgásterápiája megváltoztatja az életet, új utat kínálva a klienseknek a jóléthez, a gyógyuláshoz és az önmagukhoz való kapcsolódáshoz.  Ha készen állsz arra, hogy megtapasztald a tudatos mozgás előnyeit, és újra kapcsolatba kerülj testeddel és elméddel, tedd meg az első lépést Varga Gabival. A jólléthez vezető út itt kezdődik!


A cikket fordította: Hesztera Dóra
Eredeti cikk

 

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop