TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Összefogás a minőségi fitneszedző képzésért és a fitnesz szektorért!

Összefogás a minőségi fitneszedző képzésért és a fitnesz szektorért!

Dr. Zopcsák László, az IWI Nemzetközi Fitnesziskola alapítója és ügyvezető igazgatója, Dr. Ábrahám Júlia a Fitness Akadémia alapítója és igazgatója, valamint Pati Nagy Attila a Fitness Company alapítója és igazgatója közös kiáltványt írtak alá.

Amit még nem zilált szét a pandémia okozta vendégforgalom csökkenés és a jelen időszak gazdasági nehézsége a hazai fitnesz világban, azt megteszik a 100%-ban online képzést és államilag elismert végzettség megszerzését hirdető, a felnőttképzési törvényt kijátszó vállalkozások? Ezt nem hagyhatjuk!

Felelőtlen ígéret, hogy kizárólag online módszerekkel, gyakorlati oktatás nélkül meg lehet tanítani az edzői szakmát. Napjainkban a fitnesztermekbe járó vendégek többsége rendelkezik valamilyen mozgásszervi, vagy belgyógyászati rizikófaktorral. A fittségi edzés ma már nem az alakformálásban merül ki, hanem komoly egészségfejlesztő szaktudást igénylő prevenciós szakmai csapatmunka, ahol el kell kerülni a sérülésveszélyt és az egészségkárosodást A fitnesz szakmai képzések lebonyolítása során kiemelten fontos a minősített oktatók alkalmazása és a személyes jelenlétet igénylő gyakorlati foglalkozások tartása. A szektor minden szereplőjének garanciát kell vállalnia arra, hogy a testkulturális képzések és a fitneszedzők által nyújtott programok megőrizzék korábbi színvonalukat.

Mi, mint a hazai fitneszedző-képzés meghatározó és a minőségi értékeket szem előtt tartó iskoláinak vezetői, úgy gondoljuk, hogy súlyos és hosszantartó károkat okoz a magyarországi fitnesz szektornak, ha gyengén felkészített, gyakorlati oktatásban nem részesült, szakmailag hiányos tudású edzők kerülnek ki a hazai munkaerőpiacra.

Kik tehetnének a minőségi edzőképzés és a fitnesz szektor színvonalának javításáért?

- Azon oktatók, edzők, akik nem adják nevüket az online diszkont szakmai alapképzésekhez, és ezzel a fitnesz edző szakma degradálásához

- Fitneszterem vezetők, akik kizárólag a minőségi képző helyszíneken végzett edzőket alkalmazzák

- Állami szervek, sportági szövetségek, akiknek feladata a jogszabályok betartatása és a minőségi szakemberképzés garanciáinak biztosítása a felnőttképzésben és a fitnesz szektorban is

- Vizsgaközpontok

- Azok a felsőoktatási intézmények, amelyek támogatják a minőségi szakemberképzést a sport és fitnesz képzések teljes spektrumában

- A minőségi edzőképzés alapelveit támogató felnőttképzési intézmények

Fogjunk össze és ne engedjük, hogy a fitneszedző-képzés, az edzőtermi csoportos órák, a személyi edzések színvonala és a fitnesz-egészségfejlesztési ágazat egésze visszafordíthatatlan hanyatlásnak induljon! Csatlakozz hozzánk és védjük meg szakmánk értékeit, védjük meg hivatásunkat, a minőségi edzőképzés fejlesztésébe évtizedek óta befektetett energiát és tudást!

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop