TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Brüsszeli hírek

Brüsszeli hírek

Megjelent az az Európai Parlament által elkészített riport, (How Coronavirus infected sport) mely részletezi a sport és fitnesz szektor jelentőségét, valamint e szektorok koronavírusra adott válaszait.

Megjelent az az Európai Parlament által elkészített riport, (How Coronavirus infected sport) mely részletezi a sport és fitnesz szektor jelentőségét, valamint e szektorok koronavírusra adott válaszait.

A 12 oldalas dokumentum itt olvasható.

Az edzőtermek, health klubbok, medencék, táncstúdiók, parkok és játszóterek lezárása  a Covid 19 kapcsán történő megszorítások miatt, nagyban korlátozta az emberek fizikai mozgással és sporttal kapcsolatos lehetőségeit. Ráadásul mindez akkor történt meg, amikor kimondottan szükség lett volna a testedzés mentális egészségre gyakorolt jótékony hatására az izolációban hosszasan eltöltött idő miatt. Ugyanakkor a már eleve aggodalomra okot adó testmozgással kapcsolatos statisztikákat is tovább rontotta a helyzet. A pandémia előtt az európaiak 46% állította, hogy sosem sportol és a tinédzserek körülbelül 4/5-e egyáltalán nem teljesíti a WHO ajánlásaiban megfogalmazott minimumot sem.

A krízis alatt bebizonyosodott, hogy a szabadidősport és egészséges életmód promotálására nagyobb szükség van, mint valaha. Ebben a kommunikációban nagy szerepe van a fitnesz és sport szektoroknak, akik az egyre innovatívabb megoldásaiknak köszönhetően, egyre szélesebb csoportokat tudnak megcélozni és mozgásra ösztönözni. ( Gondoljunk csak a új fajta digitális megoldásokra, az élő online edzésekre vagy az otthoni eszközhasználatra épített edzésekre.)

Az Európai Bizottság, a 2015-ben létrehozott #BeActive kampányát a #BeActiveatHome kampányhoz illeszkedve alakította át annak elindításakor. A hashtagek a közösségi médiát használják fel ahhoz, hogy ötleteket oszthassanak meg az otthoni edzés kapcsán az európai lakosság körében, így ösztönözve őket a testmozgásra.

A EuropeActive maga – a testmozgás fontosságának elismerésével és saját küldetésének megfogalmazásával, (több ember, aktívabban és gyakrabban)- is létrehozta az első #Beactivehour kampányát tavaly májusban, mely európaiak ezreit biztatta arra, hogy részt vegyenek egy órányi mozgásban.

Ha edzőként szeretnéd követni a nemzetközi és hazai legfrissebb szakmai híreket, regisztrálj az IWIREPs oldalra!

Az összegzést Csurgó Krisztina személyi edző, iskolai magatartás és well-being vezető, fitnesz kommunikációs mentor készítette. 

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop