TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!

Fitness Trend Magazin

Ünnepi fitnesz tippek: karácsonyi edzés és étkezés, hogy fitten tartsd magadat!

Ünnepi fitnesz tippek: karácsonyi edzés és étkezés, hogy fitten tartsd magadat!

Sokunkkal megesik, hogy az év végi nagy hajrában és a karácsonyi készülődésben a kényelem és a pihenés kerül előtérbe. Az ünnepi lakomák, a forró csokoládé és a családi összejövetelek sokszor kihívás elé állítják a fitnesz iránt elkötelezetteket. 

Nem kell lemondani az edzésről és a legfinomabb falatokról az ünnepi időszak alatt sem! Gondolkozz előre, tervezz tudatosan!

Lépések a karácsonyi fittséghez

Szánj időt a testmozgásra

Állíts össze magadnak egy Adventi edzés naptárat! Az ünnepek alatt is találj időt a testedzésre, legyen az egy rövid futás, séta a szabadban vagy otthoni edzés. Ha ez utóbbit választod, akkor néhány gyakorlati videót mi is összeállítottunk, hogy fenntartsuk a motivációdat.

Otthoni edzés gyakorlatok kezdőknek

A kezdő edzés gyakorlatok lehetőséget teremtenek arra, hogy otthonod kényelmében alakítsd ki az edzésrutinodat. Mindezt elérheted eszköz igénybevétele nélkül és egy kis szabad térrel.

Szőke Fanni (Csoportos fitness instruktor oktatónk) kezdőknek szóló gyakorlatai kiváló választás mindazoknak, akik új lendületet kívánnak vinni a mindennapi életükbe. A gyakorlatok egyszerűek, mégis hatékonyak, és segítenek megmozgatni az egész tested. Az otthoni edzés rugalmasságot kínál, mivel az idődet és az intenzitást is személyre szabhatod.

A gyakorlatok saját testsúllyal végezhetőek, nem igényelnek eszközt.

Otthoni edzés gyakorlatok haladóknak

Az otthoni haladó edzés nem csak a testet, hanem a határaidat is formálja. A rendszeres edzés a tested fejlődését, az energiaszint növekedését és az általános jólétet eredményez.

Ezekben a gyakorlatokban ötvöződnek a komplex erősítő gyakorlatok és az izomerő növelés céljából kialakított gyakorlatok. Góg Anikó által összerakott feladatok nemcsak a fizikai állóképességedet fejlesztik, hanem az elszántságodat és a kitartásodat is próbára teszik.

A gyakorlatok elvégzéséhez szükséged lesz: fitball és 2 db kézisúlyzó.

Ha pedig a videós edzésekből kifogytál, bátran válogathatsz az IWI Életmód Navigátor programban megismert gyakorlatok közül is. Fordíts különös figyelmet a helyes kivitelezésre!

Egyszerű, de egészséges étkezés

Nem kell teljesen lemondanod az ünnepi finomságokról, de ügyelj a mértékre és próbálj ki egészséges diétás édesség recepteket is. Egyél kisebb adagokat, és ha lehetséges, gyakrabban étkezz, hogy fenntartsd az energiaszintedet. Válaszd a színes és friss ételeket, a frissítő saláták és könnyű levesek is remek választások lehetnek.

Aktív családi programok

Az ünnepek ideje ideális alkalom arra, hogy az egész család együtt legyen és aktívan részt vegyen különböző tevékenységekben. Ne csak az étkezésekre összpontosítsunk, hanem hozzunk létre emlékezetes pillanatokat is, amelyek összekötnek minket. Ebben az időszakban az aktív családi együttlét lehetőséget kínál a kötődésre és az egymás iránti figyelemre. Vonj be másokat is az ünnepi mozgásba! Szervezz családi sétákat, táncos karácsonyi partikat vagy akár közös jógázást. Az együtt eltöltött idő maga is frissességet hozhat az ünnepekbe.

Az ünnepi időszakban az együtt töltött aktív pillanatok is emlékezetesek egy család életében.

Víz, víz, víz!

Az egészség alapjához hozzátartozik a megfelelő hidratáltság. Sokszor elfelejtjük inni, különösen az ünnepek rohanásában, valamint az alkohol és a cukros italok fogyasztása könnyen kiszáradáshoz vezethet. Ne hagyjuk ki a napi elegendő vízfogyasztást.

Megfelelő pihenés

Az ünnepi időszak stresszforrás is lehet. Fontos, hogy ebben a túlzsúfolt időszakban a test megfelelő táplálására és a regenerálódására is időt szánjunk. Lehetőség szerint gyakorolj meditációt vagy jóga gyakorlatokat. Ezek segíthetnek csökkenteni a stresszt és javítani a mentális egészséget.

Ajándékozz egészséget

Az ünnepi időszakban szeretnénk mindannyian különleges, értékes ajándékokat adni szeretteinknek. Mi lenne, ha idén az egészséget és a fittséget ajándékoznád? Itt a tökéletes lehetőség, hogy a szeretteid számára olyan ajándékokat válassz, amelyek hozzájárulnak az egészséges életmódhoz és a jó közérzethez. Nézz szét az IWIShopban, hogy rátalálj a megfelelő ajándékra, mint például a jógamatrac, a shaker, a könyv vagy egy fitnesz workshop ebben a témában!

Karácsonyi fitnesz tippjeinkkel ösztönözni szeretnénk, hogy egyensúlyt találj az ünnepi örömök és a testmozgás között. Kezdd el még ma, és fedezd fel, hogy az egészség és az ünnepek tökéletesen kiegészíthetik egymást. Legyen az ünneped tele energiával és frissességgel!

Képek forrása: Freepik
A cikket írta: Az IWI szakértői csapata

IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Fitnesz szakmai képzések Budapesten, vidéken és online. Személyi edző, Fitness instruktor, Csoportos Fitness instruktor, Sportoktató, erőnléti és rehabilitációs képzések, NASM tanfolyamok, továbbképzések, akkreditált workshopok. Egyszerű jelentkezés!
Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola több, mint 2 évtizedes innovatív tevékenységének köszönhetően iskolánk vezető pozíciót tölt be a hazai fitnesz, wellness és sport képzések területén. Cégcsoportunkat az IWI Európa Kft és az IWI Project Kft alkotja, melyek az iwi.hu, iwireps.hu, valamint a webshop.iwi.hu weboldalakat üzemeltetik és tulajdonosai az „International Wellness Institute" márkanévnek is. Az IWI jóval többet jelent számunkra, mint egy sikeres üzleti vállalkozás! Szlogenünk, a „Szenvedélyből karrier" saját életutunk kifejeződése, melyet igyekszünk átadni a képzéseinkben résztvevőknek is!

Solutions

FACEBOOK

iwireps
webshop