TARTSD NAPRAKÉSZEN TUDÁSODAT!
Fitness Trend Magazin

Miként is értelmezzük az egészséges étkezést? Olyan teljes értékű tápanyagok, amelyek mennyiség és minőség tekintetében is maximálisan támogatják a szervezet optimális, megfelelő működését. Olyan élelmiszerek fogyasztása, amelyek tartalmazzák a szükséges energiamennyiséget, rostokat, vitaminokat, ásványi anyagokat.

A 21. században talán az élettudományok egyik legdinamikusabban fejlődő kutatási és termékfejlesztési iránya a bélflóra, más néven a mikrobiom kutatása. A szervezet számára hasznos baktériumok sokféle területen hatnak pozitívan, számítani lehet bizonyos betegségek megelőzésén és gyógyításán keresztül az egészség általános megőrzéséig.

Még ha nem is tudatosan, de mindannyian használjuk öngyógyításra a zenét: Mindannyiunknak megvannak a kedvenc lejátszási listáink szerelmi bánatra, feszültség oldásra vagy egy jó pörgésre. A Sonos felmérése szerint a megkérdezettek 40%-ával már előfordult, hogy egy zenét hallva váratlanul sírni kezdtek.

Vannak olyan ételek, amelyekről első blikkre azt gondolnád, hogy egészségesek, így beleférnek a diétás étrendbe. Egyrészt nem minden egészséges étel alacsony kalória tartalmú vagy attól, mert zsírszegény még nem tartalmaz cukrot (vagy fordítva) és nem biztos, hogy minden étel amit egészségesnek gondolnál - mert pl. a hirdetések azt sugallják - az feltétlenül az is.